Aydın Büyükşehirden Danışmanlık Ücreti Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Aydın Büyükşehirden Danışmanlık Ücreti Açıklaması

Aydın Büyükşehirden Danışmanlık Ücreti Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 2015 yılında danışmanlık bedeli olarak 18 bin 112 TL ödendiğini açıkladı.

26.11.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2015 yılında danışmanlık bedeli olarak 18 bin 112 TL ödendiğini açıkladı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; "Bazı internet haber sitelerinde, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Erkan Karaarslan isimli şahsa aylık 250 bin TL ödendiğine dair gerçek dışı ve karalamaya yönelik ifadeler ısrarlı bir şekilde devam etmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur. Aydın Büyükşehir Belediyesince 2015 yılında Erkan Karaarslan isimli şahıstan danışmanlık hizmeti alınmamıştır. ASKİ Genel Müdürlüğünce, 27 Şubat 2015 tarihinde yapılan ihale sonucunda Muhkem Muhasebe ve Kamu İhale Mevzuatı Eğitim ve Danışmanlık Limitet Şirketinden danışmanlık hizmeti alınmıştır. Söz konusu şirketin ortaklarından birisi de Erkan Karaarslan isimli şahıstır. Söz konusu danışmanlık hizmeti sözleşme gereğince 2015 yılının sonuna kadar devam edecek olup, danışmanlık hizmetinin yıl sonuna kadar olan (10 aylık) toplam bedeli 163 bin TL'dir. Danışmanlık hizmetinin kapsamı,ihale mevzuatı çerçevesinde ihale işlemlerinin mevzuata uygun ve rasyonel bir şekilde yapılabilmesi için teknik ve hukuki desteği ve yönetime çeşitli konularda eğitim ve seminer çalışmalarını içermektedir. Bu kapsamda altı danışman çalışmakta olup, bunlardan en az birisi haftada bir gün idarede bulunmuştur. İdarede çalışan danışmanların yol ve konaklama masrafları sözleşme hükümlerine göre tamamen kendileri tarafından karşılanmıştır. Bu danışmanlık hizmeti kapsamında bugüne kadar ilgili firmaya sadece 18 bin 112 TL ödeme yapılmıştır. İnternet sitelerinde Erkan Karaarlan'a ait olduğu iddia edilen şirketlerden Muhkem Muhasebe ve Kamu İhale Mevzuatı Eğitim ve Danışmanlık Limitet Şirketi hariç hiç birinin sahibi Erkan Karaarlan değildir. Söz konusu iddiaların tamamı gerçek dışı ve hayal ürünüdür. Tüm bu bilgilerin ışığında, Aydın Büyükşehir Belediyesi aleyhinde gerçek dışı haber yapanlar hakkında gerekli adli ve hukuki işlemi başlattığımızı Aydın kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Büyükşehirden Danışmanlık Ücreti Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement