Aydın'da "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi" Açılacak - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Adnan Menderes Demokrasi Müzesi" Açılacak

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, merhum başbakanlardan Adnan Menderes anısına Aydın'da müze kurulması talimatı doğrultusunda çalışmalara başlandığı belirterek, "Müzede, Adnan Menderes'in çocukluk ve gençlik dönemini, siyasi yaşamını, başbakanlık dönemini, yatırımları ve demokrasi mücadelesini yansıtan dokümanları sergilemeyi amaçlıyoruz" dedi.

24.06.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, merhum başbakanlardan Adnan Menderes anısına Aydın'da müze kurulması talimatı doğrultusunda çalışmalara başlandığı belirterek, "Müzede, Adnan Menderes'in çocukluk ve gençlik dönemini, siyasi yaşamını, başbakanlık dönemini, yatırımları ve demokrasi mücadelesini yansıtan dokümanları sergilemeyi amaçlıyoruz" dedi.

Aktakka, yaptığı yazılı açıklamasında, Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla kurulması kararlaştırılan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için çalışmalara başlandığını ifade ederek, Aydın Arkeoloji Müzesi eski binasının bu amaçla değerlendirileceğini bildirdi.

Müze için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapıldığını ve Bakanlıktan gelen uzman heyetin müzenin kurulması planlanan binada incelemeler yaptığını dile getiren Aktakka, şunları kaydetti:

"Adnan Menderes Demokrasi Müzesi için teşhir ve tanzim çalışmalarına başlandı. Bu çerçevede kullanılmak üzere, Adnan Menderes'in hatırasını canlandıran bilgi, belge ve eşya toplama çalışmaları, müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Müzede, Adnan Menderes'in çocukluk ve gençlik dönemi, siyasi yaşamı, başbakanlık dönemi, yatırımları ve demokrasi mücadelesini yansıtan dokümanları sergilemeyi amaçlıyoruz."

Menderes'in yaşamı dönemler halinde yansıtılacak

Aktakka, müzenin Menderes'in yaşamını bölümler halinde yansıtacak şekilde tanzim edileceğini belirterek, bu kapsamda müzenin "Adnan Menderes'in Hayatı", "Adnan Menderes ve Milli Mücadele", "Adnan Menderes Siyasetin Kapılarını Aralıyor", "Adnan Menderes, Demokrat Parti ve İç Siyaset", "Adnan Menderes ve Ekonomik Yatırımlar", "Adnan Menderes ve Toplumsal Reformlar", "Adnan Menderes Dış Siyaset ve Yurt Dışı Gezileri" ile "Adnan Menderes ve 27 Mayıs" adlarında bölümlerden oluşacağını ifade etti.

Müzenin teşhir ve tanzimi, bilgi, belge ve eşyaların toplanması işlerinin, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Merkezi, İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü işbirliğiyle yürütüldüğü bilgisini veren Aktakka, bu konuda vatandaşlarla kurum ve kuruluşlara şu çağrıda bulundu:

"Menderes dönemine ait bilgi, belge ve eşyaları elinden bulunduran kişi veya kuruluşların, bu malzemeleri müdürlüğümüzde kurulan kabul komisyonuna bildirmelerini istiyoruz. Tadilat ve materyal toplama çalışmalarının ardından müzenin teşhir ve tanzimi yapılacak. Çalışmaları en kısa sürede tamamlayıp Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'ni hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz."

Aktakka, müzenin kuruluş çalışmalarının, yıl sonuna kadar kadar sürmesinin beklendiğini de belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Adnan Menderes Demokrasi Müzesi' Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement