Aydın'da Danışman Öğretmen Eğitim Seminerleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Danışman Öğretmen Eğitim Seminerleri Başladı

Aydın\'da Danışman Öğretmen Eğitim Seminerleri Başladı

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 362 öğretmen adayını yetiştirmek için seçilen 601 danışman öğretmeni eğitime aldı.

23.02.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 362 öğretmen adayını yetiştirmek için seçilen 601 danışman öğretmeni eğitime aldı.

Yeni ataması yapılan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme sürecinde, danışman öğretmen eğitim seminerleri bugün Türkiye genelinde başladı. 30 bin yeni öğretmen adayına rehberlik, danışmanlık yapmak için 35 bin danışman öğretmen görev alıyor. Aydın'da ise 362 öğretmen adayını yetiştirmek için 601 danışman öğretmen seçildi.

Adnan Menderes Üniversitesi konferans salonunda başlayan eğitimlerin açılışına Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Kadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev yapan İnsan Kaynaklarından sorumlu Şube Müdürleri ve danışman öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı A. Tansel Sarayköylüoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, "Yeni atanan öğretmenler altı aylık sürede danışman öğretmenin yanında mesleğin inceliklerini öğrenecekler ve gözlem yapma imkanı elde edecekler. Bunun sonunda daha hazır bir halde atandıkları okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınıflara girecekler. Bu sayede tecrübeli öğretmenlerin deneyimlerini aday öğretmenlere aktarmasını sağlayan bir tecrübe zinciri oluşacak ve bu uygulama her atama döneminde yenilenerek gelenek haline dönüşecektir" dedi.

Aday öğretmenlerin yönlendirilmesi, yetiştirilmesi programının, gönüllü danışman öğretmenler tarafından yürütüleceğini anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, " Ülkemiz çapında, Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak 98 bin danışman öğretmen adayı içerisinden ortaya konulan bir havuzdan sizler seçildiniz. 362 yeni öğretmen adayına rehberlik, danışmanlık yapmak için 601 danışman öğretmen arkadaşımız görev almış dudumdadır. Yeni atanan öğretmenler, 6 aylık dönemde yetiştirilmeleri amacıyla en az 10 yıl hizmeti olanlar arasında ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev almış, sosyal kültürel faaliyetlere katılım sağlayan, iletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü, mesleğine temayüz etmiş kriterlerinden bir veya birkaçına sahip öğretmenler, danışman öğretmen olabiliyor. İlimiz genelinde 362 aday öğretmene rehberlik edecek 601 danışman öğretmene teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Kadir Çetin ise şunları söyledi; "10 Şubat 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleri ile camiamıza katılan 30 bin aday öğretmenimize yönelik olarak hazırlanan Yetiştirme Programı eğitim tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Eğitim ve öğretim süreçleri ve okul dışı faaliyetler ile ilgili izleme ve değerlendirme raporu hazırlama becerisi kazanması için böyle bir yetiştirme programın uygulanması öngörülmüştür. Atanan 30 bin aday öğretmen, 24 hafta boyunca danışman öğretmenleriyle okul içi ve okul dışı faaliyetlere, seminerlere katılacak, film izleyecek, kitap okuyacak ve bulunduğu/görevli olduğu şehrin tarihi mekanlarını gezip-görüp tanıyacak.Bu programın başarı ile uygulanması için, başta Sayın Bakanımız, Müsteşarımız ve bütün Bakanlık bürokrasisi büyük hassasiyet göstermektedir" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Danışman Öğretmen Eğitim Seminerleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement