Aydın'da "Fatih Projesi" Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Aydın'da "Fatih Projesi" Çalışmaları

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelinde bugüne kadar 12 bin 689 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığını bildirdi.

02.12.2015 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelinde bugüne kadar 12 bin 689 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığını bildirdi.

Müdürlük toplantı salonunda düzenlenen tablet dağıtım töreninde konuşan Töre, Türkiye'de 3 yıldır uygulanan projenin beş kısımdan oluştuğunu, öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı, sınıflara akıllı tahta kurulumu, çok fonksiyonlu yazıcıların okullarda kullanımı, hızlı internet kullanımı ve bunların kullanımıyla ilgili eğitim çalışmasının projenin ayakları olduğunu hatırlattı.

Proje kapsamında il genelinde bugüne kadar 5 bin 261 sınıfa etkileşimli tahta kurulumunun tamamlandığını, çok fonksiyonlu 343 yazıcının sınıflara kurulduğunu, çok sayıda okula fiber kablolu hızlı internet altyapısının döşendiğini belirten Töre, "Tüm bunlarla ilgili kurs ve seminerler verildi. Bu proje çağın ve ülkemizin milli bir projesi olarak dünyaya örnek olabilecek nitelik taşımaktadır" dedi.

Töre, 18 tablet bilgisayarı okul idarecilerine teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'Fatih Projesi' Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement