Aydın'da Geçen Ay 635 Tüketicinin Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Geçen Ay 635 Tüketicinin Sorunu Çözüldü

Aydın\'da Geçen Ay 635 Tüketicinin Sorunu Çözüldü

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 635 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

13.12.2014 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 635 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer İl veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Kasım ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 78 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 70'i çeşitli bankacılık hizmetleri, 7'si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 5'i cep telefonu ve birer adet buzdolabı ve uçak bileti, 1'i mesafeli satış sözleşmesi konularını içerdi. 1 tüketici şikayeti TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer İl ve İlçe Hakem Heyetleri Başkanlıklarına gönderildi. 8 adet tüketici şikayeti ise Ticaret İl Müdürlüğü'nce sonuçlandırıldı.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Kasım ayı içinde 10 Kasım 2014 ve 24 Kasım 2014 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 3'ü tüketici lehine, 9'u tüketici aleyhine ve 8'i bilirkişi ataması ile 615 görevsizlik kararı olmak üzere toplam 635 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Geçen Ay 635 Tüketicinin Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement