Aydın'da İncir Üreticileri Eğitiliyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da İncir Üreticileri Eğitiliyor

Aydın\'da İncir Üreticileri Eğitiliyor

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi, Kuyucak ve Buharkent’te incir üreticilerine aflatoksin, ekşilik böceği konuları ile ethepton kullanımı hakkında eğitim toplantıları düzenlendi.

16.07.2014 03:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi, Kuyucak ve Buharkent'te incir üreticilerine aflatoksin, ekşilik böceği konuları ile ethepton kullanımı hakkında eğitim toplantıları düzenlendi.

Aydın, Kuyucak ve Buharkent Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve Kuyucak, Buharkent Ziraat Odalarının birlikte organizasyonu ile Buharkent-Savcıllı ve Kuyucak-Kurtuluş Mahallesi'nde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi (EKÜY) projesi kapsamında, İncir üreticilerine "İncirde Aflatoksinin Önemi, İncir Ekşilik Böceklerinin Mücadelesi ve İncirde Ethephon Kullanımın Önlenmesi" konularını içeren eğitim toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen eğitim toplantısına Kuyucak ve Buharkent Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri, Kuyucak ve Buharkent Ziraat Odası Başkanları, Erbeyli İncir Araştırma İstasyonu konu sorumlusu teknik elemanı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi konu sorumlusu teknik elemanları ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanları ile çok sayıda incir üreticisi katıldı.

Yapılan sunumlarda üreticilere, incirde Aflatoksinin oluşumu ve önlenmesine yönelik alınabilecek önlemler hakkında, ekşilik böcekleri ile bahçe koşullarında besi yem tuzaklarının kullanılarak nasıl mücadele yapılacağı konusunda, incirde kullanımı yasak olan erken olgunlaştırıcı ethephon kullanımın incirde meydana getireceği zararlar ve kullanıldığı takdirde yapılacak yasal uygulamalar konusunda bilgiler verildi. Daha sonra incirde önemli olan hastalık ve zararlılar hakkında üreticilerden gelen sorulara cevaplar verilerek toplantı karşılıklı bilgi alışverişi şeklinde devam etti.

Ayrıca incirde kanlı balsıra ve kırmızı örümcek zararlılarının mücadelesi konusunda da bilgiler verilerek, ruhsatlı bitki koruma ürünlerinin reçete ile alınarak, yapılan tavsiyelere uyulmasının önemi vurgulandı. Kuyucak ve Buharkent Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürleri ve Ziraat Odası Başkanları, yaptıkları konuşmalarda İl ve İlçe Müdürlükleri ve oda olarak çiftçilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Soru cevap şeklinde devam eden eğitimlerde üreticiler, bu tür çalışmaların yararlı olduğunu, belirli dönemlerde tekrarlanması gerektiğini dile getirdi. Üreticilere liflet, broşür ve el kitaplarının dağıtılmasıyla yapılan eğitim toplantısı sonlandırıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da İncir Üreticileri Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement