Aydın'da Orman Yangını - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Orman Yangını

Aydın\'da Orman Yangını

Aydın’ın Germencik ilçesinde tarım arazilerinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı.

12.07.2014 00:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik ilçesinde tarım arazilerinde başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangında 4 hektar alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; Germencik'e bağlı Abdurrahmanlar köyü ile Aydın-İzmir otoyolu viyadükleri arasında kalan bölgedeki tarım arazilerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 4 farklı noktadan bir birine yakın zaman dilimlerinde başlayan yangına karadan sıra Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından müdahale edildi. Rüzgarında etkisiyle hızla ilerleyen yangının kontrol altına alınması ve ormanlık alana ulaşmaması için Muğla ve İzmir Orman Bölge Müdürlüklerinde görevli 2 adet uçak ve 2 adet yangın söndürme helikopteri de çalışmalara havadan destek verdi.

Havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleye rağmen 4 bölgede devam eden yangının ormanlık alana ulaşması engellenemedi. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, farklı noktalarda devam etmesi nedeniyle güçlükle kontrol altına alabildi. Yangında çoğunluğu tarım arazisi olmak üzere 4 hektar arazi ve ormanlık alanın zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement