Aydın'da Otobüs Duraklarındaki Konfor Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Otobüs Duraklarındaki Konfor Dikkat Çekiyor

Aydın\'da Otobüs Duraklarındaki Konfor Dikkat Çekiyor

Aydın'daki Adnan Menderes Bulvarı'na Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan otobüs durakları, yolculara, evlerinin salonundaki konforu sunuyor.

08.10.2015 16:32  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'daki Adnan Menderes Bulvarı'na Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan otobüs durakları, yolculara, evlerinin salonundaki konforu sunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu deri koltuk, ahşap avize ve mermer sehpaların bulunduğu durakların tüm ilçelerde yaygınlaşacağını söyledi.

LÜKS MAKAM ODASINA BENZİYOR

Eski durakları yenilemeye Adnan Menderes Bulvarı üzerinden başlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, cam ve profilden yapılan eski durakların yerine, otantik görünüme sahip yeni duraklar hazırladı. Duraklardaki profil oturaklar kaldırılarak, tek kişilik ahşap işlemeli deri koltuklar yerleştirildi. Koltuklar arasına küçük mermer sehpaların da konulduğu duraklara avizeler de yerleştirildi. Durağın profil olan bölümleri ise Aydın'ın sembolü zeytinyağı ve incirin rengi, sarı işlemeli profillerle daha gösterişli hale getirildi. Adeta lüks bir makam odasını andıran şehir içi duraklar, yerleştirilen kameralarla 24 saat izlenecek. Vatandaşlar, durakların yeni şeklinden oldukça memnun olduklarını ve uygulamayı destekledikleri belirtti.

CUMHURİYET DÖNEMİNİ ANDIRIYOR

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, halkın beğenisine sundukları otobüs duraklarına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Bu durakların Cumhuriyet dönemini andırmasını istedik. Fikir tamamen bana ve arkadaşlarıma ait. Kent mobilyalarını Aydın genelinde yeniliyoruz. Bu duraklar başta Efeler ilçesinde olmak üzere Nazilli, Kuşadası, Didim gibi birçok ilçede de kullanılacak. Çünkü Aydın'ın doğusu için Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak 40 adet daha halk otobüsü alıyoruz. O otobüsler de geldiği zaman otobüs duraklarının hepsi değişecek. İlçelerin önemli noktalarındaki durakları bu şekilde tasarlayacağız. Vatandaşların olumlu bulması ayrıca bizi sevindirdi." dedi.

VATANDAŞLAR ARTMASINI İSTİYOR

Durakta koltuklarda oturarak otobüs bekleyen yolcular ise daha önceki duraklara oranla bu durakların daha rahat ve güzel olduğunu söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler. Böyle bir durağın daha önce olmadığını ve eski duraklarda kış aylarında otobüs beklerken oturduklarında üşüdüklerini ifade eden vatandaşlar bu tür durakların sayısının artmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Otobüs Duraklarındaki Konfor Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • Çorumlu: Helal sana CHP 9 19 Yanıtla
  • murat: Tek gerçek akparti gerisi ihanet şebekesi ağrı 0404 19 7 Yanıtla
  • aydınlı: yapmasına yapıyor ama faturasını bizden çıkarıyor 1 ayda 200 tl faturası ödüyoruz aylıklarımız suya gidiyor resmen 16 10 Yanıtla
  • Vatandas: Lan koca durakta 2 koltuk saçmalığın daniskası. Parası çok galiba belediyenin yazıklar olsun israftan başka birşey degil 17 3 Yanıtla
  • pusu: her otobüsü 15 20 kişnin bkldiği durağa 3 tane koltuk koyuyn bumu konfor 5 kişi üst üste mi oturcak:-) 15 1 Yanıtla
  • dikici: birde kayseri belediyesinkini görün Hindistan zanneder siniz. Bu kadar zengin şehire hiç yakışmıyor. e tabi dünya gorusuyle ve layık olan halkla çok alakali. 8 7 Yanıtla
  • Arap yağı: bol bulunca... 13 1 Yanıtla
  • Milet: Hadi isiyi anladik da..o koltuklar ne oyle..bi kisi oturcak diyerleri ayakta durcak...bank olsa .daha cok kisi oturur....bu mu hizmet 11 2 Yanıtla
  • canka: İNADINA CHP...HIRSIZLARA KARSI DINCI GECINEN SOYGUNCULARA KARSI!! 3 9 Yanıtla
  • : Kadınlar kalkmaz artik 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement