Aydın'da Palyatif Bakım Merkezleri Çoğalıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Palyatif Bakım Merkezleri Çoğalıyor

Aydın\'da Palyatif Bakım Merkezleri Çoğalıyor

Aydın’da kanser, felç, Alzheimer ve Kalp hastalarına yönelik olarak kurulan Palyatif Bakım merkezlerinin sayısı hızla artıyor.

22.06.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da kanser, felç, Alzheimer ve Kalp hastalarına yönelik olarak kurulan Palyatif Bakım merkezlerinin sayısı hızla artıyor. Nazilli'de ilki açılan Palyatif Bakım Merkezleri Söke, Çine ve Didim'de de halkın hizmetine girdi.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine Bağlı, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde hizmete giren Palyatif Bakım Merkezinde özellikle Kanser, Felç, Alzheimer ve kalp hastalarının yaşadığı sorunların en aza indirilmesi sağlanarak hastanın konforu artırılacak.

Kanser, Felç, Alzheimer ve kalp hastalarında ağrı bulantı, kusma, halsizlik ve diğer şikayetlerinin giderilmesi, beslenme desteğinin sağlanması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması ile hastanın konforu ve bakımı sağlanarak gerçekleştirilen "palyatif bakım" hastaların ömrünü uzatıyor. Hastaların son zamanlarında çok iyi vakit geçirmeleri için Palyatif Bakım Merkezlerine büyük önem veren Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Nazilli Devlet Hastanesi'nin ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesine de Palyatif Bakım Merkezi kazandırdı.

Palyatif Bakım Merkezini Aydın'a hayırlı olmasını dileyen Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, "Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanemizde, 22 yatak kapasiteli, Uzman Hekim, Hemşire, Fizyoterapist, Psikolog, Diyetisyen, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Din adamından oluşan güçlü ekibimizle, içinde wc, duş, televizyon ve mini buzdolabı bulunan, ev konforundaki odalarda, halkımıza hizmet vermeye başladık. Aydın'da ilk olarak Nazilli Devlet Hastanemizde açtığımız Palyatif Bakım Merkezi'ni Söke'ye de kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Geçtiğimiz günlerde Çine ve Didim'e de 11 yataklı Bakım Merkezini açtık. Açtığımız merkezlerde hastalara ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti sunmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Palyatif Bakım Merkezleri Çoğalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement