Aydın'da Teog Maratonu Bitti - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Teog Maratonu Bitti

Aydın\'da Teog Maratonu Bitti

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak sınavlarının ikinci ve son oturumu bugün tamamlandı.

30.04.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik 2. dönem ortak sınavlarının ikinci ve son oturumu bugün tamamlandı.

Aydın genelinde 209 ortaokulda 14 bin 394 öğrencinin katıldığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarının ilk oturumu dün saat 09: 00'da başladı.Aydın merkez Efeler ilçesine 37 olmak üzere il genelindeki toplam 209 ortaokulda gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına ortaokul 8. Sınıfta öğrenim gören 14 bin 394 öğrenci katıldı. 3 saat süren sınavların birinci oturumu 12: 00'da bitti.

Bugün gerçekleştirilen ikinci oturum ise saat 09.00'da Fen ve Teknoloji sınavı ile başladı. Saat 10.10'da T.C. İnkılap Tarihi, 11.20'de ise Atatürkçülük ve Yabancı Dil yazılıları ile devam etti. Yazılılarda 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verildi. Öğrencilerin olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alındı.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada; "Aydın ilimizde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime geçiş sınavlarına ilişkin olarak, çocuklarımızın daha sağlıklı bir ortamda sınav geçirmeleri için sınav salonlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarımızı tamamlamıştık. Önceden almış olduğumuz önlemler neticesinde sınavların yapıldığı iki gün boyunca ilimizde herhangi bir sorun yaşanmaması ve sınavların sağlıklı bir şekilde tamamlanması bizi mutlu etti" dedi.

Sınavın devam edeceği 2 gün boyunca bütün yöneticileri bu alanda görevlendirdiğini ifade eden Töre, "Sınavların başarılı bir şekilde uygulanmasında desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın Erol Ayyıldız'a, sınavın güvenli bir şekilde uygulanmasında özverili çalışmaları nedeniyle İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün değerli mensuplarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz idarecilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize ve onları yetiştiren fedakar anne ve babalara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Sınav soru kitapçıkları, isteyen öğrencilere yarın dağıtılacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Teog Maratonu Bitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement