Aydın'da Tetikler Fettah Günay İçin Çekildi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Tetikler Fettah Günay İçin Çekildi

Aydın\'da Tetikler Fettah Günay İçin Çekildi

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen Fettah Günay Atıcılık ve Trap Yarışmaları büyük çekişmeye sahne oldu.

09.04.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen Fettah Günay Atıcılık ve Trap Yarışmaları büyük çekişmeye sahne oldu.

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Türkiye'yi yurt dışında başarıyla temsil eden merhum sporcu Fettah Günay anısına düzenlediği Atıcılık ve Trap Yarışmaları Koçarlı Yeniköy Atış Poligonunda yapıldı. Yarışlar öncesinde Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, kulüp idarecileri ve sporcular merhum Fettah Günay'ın oğulları Halil ve Hayati Günay ile birlikte Koçarlı Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan Fettah Günay'ın mezarını ziyaret etti. Günay, adına düzenlenen müsabakalarla anıldı. Müsabakaların 2'inci gününde Yeniköy Atıcılık ve Avcılık Kulübü tarafından Fettah Günay anısına tüm sporculara ve misafirlere etli pilav ikram etti. Zevkli ve çekişmeli geçen yarışmalara 48 sporcu ve 6 takım katıldı. Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından dereceye giren takımlara kupa, dereceye giren sporculara da madalya takdim edildi.

İl Müdürü Zeynel Akın, yaptığı açıklamada; "Fettah Günay; 1938 Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Yeniköy'de doğmuştur ve 1987 yılında vefat etmiştir. Vefatının bir yıl öncesine kadar spor hayatına devam eden Fettah Günay en son 1986 yılında İstanbul'da yapılan Türkiye Şampiyonasında 1'inci olarak şampiyon olmuştur. Fettah Günay'ın sayısız Türkiye Şampiyonluğu, 1964 yılında İsrail'de düzenlenen Uluslararası müsabakalarda 1'incilik, 1972 yılında Bulgaristan'da Balkan Şampiyonluğu, 1972 yılında Munih Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmiş ve kafilenin başında Türk Bayrağı'nı taşımıştır. 1973 yılında İstanbul'da düzenlenen Balkan Şampiyonasında 2'ncilik, 1976 yılında İzmir'de yapılan Akdeniz Oyunları'nda 2'ncilik ve daha sayamadığımız pek çok başarıya imza atmış, Atıcılıkta Aydın ve Türkiye için sembol bir isim olmuştur. Ayrıca Merhum Fettah Günay, Koçarlı-Yeniköy'ün ilk belediye başkanı olmuştur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Tetikler Fettah Günay İçin Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement