Aydın'da Yaban Domuzları, Ürünlere Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yaban Domuzları, Ürünlere Zarar Verdi

Aydın Ziraat Odaları Başkanı Rıza Posacı, yaban domuzlarının tarım alanlarına büyük zarar verdiğini, özellikle mısır üreticisinin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek önlem alınmasını beklediklerini bildirdi.

06.08.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ziraat Odaları Başkanı Rıza Posacı, yaban domuzlarının tarım alanlarına büyük zarar verdiğini, özellikle mısır üreticisinin büyük sıkıntı yaşadığını belirterek önlem alınmasını beklediklerini bildirdi.

Posacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke'den Kuyucak'a kadar tüm ilçelerde domuzların sebze ve meyve ekili alanlara büyük zararlar verdiğini belirtti.

Çiftçinin, ürününü korumak için çeşitli yöntemler uyguladıklarını ifade eden Posacı, "Çiftçiler sulama için tarlasına girmeye dahi korkuyor. Bazıları ürünleri korumak için arazilerinin çevresine elektrik telleri çekiyor. Bu durum ise can güvenliği açısından tehdit oluşturuyor" dedi.

Yetkililerden yaban domuzlarının yol açtığı zararın engellenmesi için tedbir alınmasını beklediklerini aktaran Posası, şunları söyledi:

"Domuzların özellikle Kuşadası'ndaki Dilek Yarımadası Milli Parkı'ndan geldiğini görüyoruz. Milli Park'ın etrafı telle çevrilerek domuzların burayı terk etmelerinin önüne geçilebilir. Çiftçiler, 'ceza alırım' korkusuyla domuzları vurmaktan çekiniyor. Yetkililer sürek avını arttırarak domuzların sayısını azaltma yönünde adım atabilir. Domuz zararı konusunda çiftçiler açısından bıçak kemiğe dayandı. Gerekli tedbirlerin alınarak sıkıntının giderilmesini bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yaban Domuzları, Ürünlere Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement