Aydın'da Yabancılara Konut Satışında Didim İlk Sırada - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Yabancılara Konut Satışında Didim İlk Sırada

Aydın\'da Yabancılara Konut Satışında Didim İlk Sırada

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen mayıs ayında, yabancılara konut satışında Aydın, Türkiye genelinde 111 konutla dördüncü sırada yer aldı.

25.06.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen mayıs ayında, yabancılara konut satışında Aydın, Türkiye genelinde 111 konutla dördüncü sırada yer aldı. Bu konut satışlarında ise Aydın'ın turizmde Kuşadası ile birlikte turizmde lokomotif ilçelerinden olan Didim başı çekti. Didim'de yabancılara satılan konut sayısının 70 olduğu belirtildi.

Doğal güzellikleri ve rahat yaşam koşulları nedeniyle yabancılar için cazibe merkezi haline gelen Aydın'ın Didim ilçesi, son açıklanan istatistiklere göre yabancılara en fazla konut satışının yapıldığı yerlerden biri oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen mayıs ayında, Aydın yabancılara konut satışı gerçekleştirilen iller arasında İstanbul, Antalya ve Bursa'nın ardından 111 konutla dördüncü oldu. Aydın ilçeleri arasında ise yabancılara konut satışında Didim ilk sırada yer aldı. Didim'de yabancılara 70 konut satıldığı belirtildi.

Didim'deki yabancılara konut satışlarını değerlendiren Didim Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi. Didim'in sevilen bir turizm kenti olduğunu belirten Osman Coşkun, "İlçemize gelen insanlarımız, Didim'in doğal güzelliklerine kendini kaptırıyor. İlçemizdeki güzellikler, gelen yabancıları cezbediyor" dedi. Hem fiyatların uygun olması, hem de doğal coğrafi özelliklerin yabancıların Didim'den mülk alımlarını önemli derecede arttırdığını kaydeden Coşkun, şunları söyledi:

"İlçemiz her geçen gün gelişerek, büyüyor. Bu gelişmenin yanında ilçemize ciddi bir ekonomik katkı sağlayan emlak sektörü ile inşaat sektörü büyük ivme kazandı. Geçmiş yıllarda yabancıların Türkiye genelinde yaptıkları emlak alışverişlerinde Didim, Türkiye ikincisi olarak çıkmıştı. Daha sonradan yaşanan olumsuzluklardan dolayı biraz gerileme oldu ama son açıklanan istatistiklere göre Didim tekrardan birinci sırada yer aldı. Bu gelişme bizleri mutlu etti."

"DİDİM'DEN KONUT SATIN ALAN YABANCILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI"

Didim'de her türlü sosyal imkanların olması ve büyük alışveriş mağazaları ile özel sağlık hizmetlerinin bulunmasının yanında emlak sektörü olarak kamuoyunu bilgilendirdikleri, yurtiçi ile yurtdışındaki fuarlarda ilçenin hem emlak sektörüyle, hem de turizm gelişmeleriyle birlikte tanıtım yapmalarından dolayı bu satışları elde ettiklerini sözlerine ekleyen Coşkun, bu rakamların daha da artmasını temenni ettiklerini söyledi. Coşkun, başta İngilizler olmak üzere, Fransa, Almanya, Hollanda, Arabistan, Afrika ve İran gibi ülkelerden yabancıların Didim'den konut satın aldığını, bunun kültürlerin birleşmesine de yol açtığını sözlerine ekledi.

"YABANCILAR DİDİM'DE YAŞAMAKTAN MUTLU"

Didim'den konut satın alan ve Didim Tapu Müdürlüğü'nde işlemlerini tamamlayan İngiliz uyruklu 69 yaşındaki David Ruderfoth, mutlu olduğunu söyledi. David Ruderfoth, "Bölge ve insanlarını çok sevdik. İnsanlar çok sıcak, yaşamaktan keyif alıyoruz. Yapılan son değişikliklerle tapu alma süreci de hızlandı. Her şey daha kolay" dedi. Didim'deki gayrimenkul fiyatlarının makul ve alınabilecek seviyede olmasından dolayı burayı tercih ettiğini belirten Hollandalı Dick Voortmen de "Didim, gerek havası, gerekse doğal güzellikleri çok güzel bir kent. Burayı beğendiğimiz için de konut satın almak istedik. Didim'de bir evimiz olduğu için mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Yabancılara Konut Satışında Didim İlk Sırada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement