Aydın'da Yatırım Şampiyonu DSİ Oldu - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yatırım Şampiyonu DSİ Oldu

Aydın\'da Yatırım Şampiyonu DSİ Oldu

Aydın’da 134 milyon TL’lik ödenek ile yatırımlarda ilk sırayı alan Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitime kaptırdığı liderlik koltuğunu geri aldı.

11.10.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 134 milyon TL'lik ödenek ile yatırımlarda ilk sırayı alan Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitime kaptırdığı liderlik koltuğunu geri aldı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 2016 yılı 4. dönem toplantısı, Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığında Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Aslan'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut özakcan, Aydın İl Planlama Koordinasyon Müdürü Nihat Kahraman, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge ve İl Müdürleri, meslek Kuruluşları, odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Ana gündemini Aydın il merkezi ve ilçelerine yapılan yatırımlar, yapılması gereken hizmetlerin oluşturduğu toplantıda, kurum ve kuruluş temsilcileri yaptıkları icraatlar konusunda bilgilendirme yaptı. Yapılan yatırımlar ile ilgili genel bir bilgilendirme yapan Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, " Bu yıl başından itibaren 30 Eylül'e kadar geçen süre zarfında 491 milyon 490 bin ödenek tahsis edilirken, bu ödeneklerden 275 milyon TL harcama yapılmıştır. Bu harcama sonucunda yatırımlarda yüzde 56 nakdi, yüzde 50 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır. Aydın'daki projeler tutarı toplam 3 milyar 264 milyon 334 bin olan 278 projeden 35 proje tamamlanmıştır. Bu projelerden 158 adedi devametmekte, 36 adedi ihale aşamasında ve 49 adedi ise çeşitli nedenlerden başlanamamıştır. Ödeneklerde ilk sırayı 134 milyon 187 bin TL ödenekle DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, ikinci sırayı100 milyon 916 bin TL ile Milli Eğitim Müdürlüğü, üçüncü sırayı da 77 milyon 431 bin TL ile Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü almıştır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yatırım Şampiyonu DSİ Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement