Aydın'da 'Yolsuzluk Eylemi' Davasının 2'nci Duruşması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın'da 'Yolsuzluk Eylemi' Davasının 2'nci Duruşması Yapıldı

Aydın\'da \'Yolsuzluk Eylemi\' Davasının 2\'nci Duruşması Yapıldı

Aydın'da, yaklaşık 6.5 ay önce düzenlenen, '17 Aralık Yolsuzluk Eylemi'ne katılan 29 kişi hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'kanuna aykırı toplantı' ve 'yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama' suçlarından açılan davanın 2'nci duruşması yapıldı.

17.09.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da, yaklaşık 6.5 ay önce düzenlenen, '17 Aralık Yolsuzluk Eylemi'ne katılan 29 kişi hakkında 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'kanuna aykırı toplantı' ve 'yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama' suçlarından açılan davanın 2'nci duruşması yapıldı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından geçen 25 Şubat'ta, '17 Aralık Yolsuzluk Eylemi' düzenlendi. Eylemde yürüyüşe katılan, aralarında CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, CHP Gençlik Kolları Efeler eski İlçe Başkanı Kemal Öztürk, CHP Efeler İlçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Delioğlan ve CHP Parti Eğitmeni Bülent Salih Doğan ile CHP, TKP, EMEP üyeleri ile bazı üniversite öğrencilerinin yer aldığı 29 kişi hakkında, 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'kanuna aykırı toplantı' ve 'yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama' suçlarından dava açıldı. Aydın 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davada, hepsi tutuksuz olan sanıkların yargılanmasına ikinci duruşmayla devam edildi. Duruşmaya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ve CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci de, destek vermek için katıldı. İlk duruşmada yargılanan 29 kişinin ifade vermesinin ardından incelenen görüntü kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporu mahkeme heyeti tarafından değerlendirildi. Görüntülerde 'hakaret' ifadelerinin yer aldığı yönünde gelen bilirkişi raporunun ardından sanık avukatları, bilirkişi raporunun kendilerine resmi olarak bildirilmesi ve savunma hazırlanması için ek süre talep etti. Dava, 3 Aralık tarihine ertelendi.

"HUKUKİ ZEMİNDE DE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Duruşma öncesi açıklama yapan CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, haklarında dava açılmasına anlam vermediklerini ifade etti. Güneri, "Bizler mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Hukuki zeminde de mücadelemiz devam edecek. CHP gençliği, hangi şartlar ve hangi koşullarda ne yapılmak istenirse istensin dün olduğu gibi bugün de bu uygulamalara izin vermeyecek" dedi.

"BURADA YARGILANAN BİZ DEĞİLİZ"

Benzer protestoların Türkiye'nin farklı yerlerinde de yapıldığına dikkati çeken CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP gençliğinin gördüğü yanlışları söylemekten çekinmediğini savundu. Yıldız, "CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak alnı açık bir şekilde söyleyebilirim ki, Gezi'de de CHP gençliği vardı. 17 Aralık'ta ortaya düşen tapelerden sonra 'Bu iddialar bir an önce açıklığa kavuşsun' diyenler de CHP Gençlik Kolları'ydı. Bugün CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanımızın, onun örgütünün ve arkadaşlarının yargılanması aslında hakkı ve hukuku, sosyal adalet ve sosyal devlette üşenmeden, korkmadan savunan gençlerin yargılanması, Türkiye'nin ayıbıdır" diye konuştu. Açılan davalarla gençlerin yıldırılmak istendiğini öne süren Yıldız, "Burada yargılanan biz değiliz. Biz birazdan duruşma salonuna girip, burada cesur olmayan, yanlış istikamete dava açan Cumhuriyet Savcılarını yargılayacağız. Biz adliyeye yargılanmaya değil, onları bugün yargılamaya gidiyoruz. Bu kadar da kendimizden emin ve cesuruz" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da 'Yolsuzluk Eylemi' Davasının 2'nci Duruşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement