Aydın'dan Kısa - Son Dakika
Güncel

Aydın'dan Kısa

Aydın\'dan Kısa

Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, organ bağışında Aydın'ın Türkiye'de 10. sırada yer aldığını bildirdi.

08.11.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, organ bağışında Aydın'ın Türkiye'de 10. sırada yer aldığını bildirdi.

Çetin, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezliklerinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu beli·rtti·.

Organ bağışı sayısını artırmak ve halkın organ bağışı bilincini geliştirmek amacıyla her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında "Organ Bağış Haftası" etkinliklerinin yapıldığını anımsadan Çetin, "Sağlık Bakanlığının Türkiye Organ ve Doku Bağışı Bilgi Sistemi verilerine göre ilimiz organ bağışı konusunda geçen yıla kadar Türkiye genelinde 31. sırada yer alırken, bu yıl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz olan ilk 10 il arasında yer alıyoruz. Yaptığımız çalışmaları sadece organ bağışı haftasıyla sınırlamıyoruz. Bu konuda tüm yıl özverili bir şekilde çalışıp emek veren personelimize ve organlarını bağışlama duyarlılığını gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Nazilli

AK Parti Nazilli Yeni İlçe Başkanı Ramazan Satılmış, "Oluşturduğumuz yeni yönetimimiz Genel Merkezimizce onaylandı. Yeni yönetimimizde 4 bayan ve 26 erkek arkadaşımız bulunuyor." dedi.

Satılmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, 19 Ekim'de parti genel merkezince göreve getirilmesinin ardından yaptıkları 15 günlük çalışmanın ardından yönetimdeki isimleri belirlediklerini aktardı.

Yoğun bir çalışma süreci yaşadıklarını da anlatan Satılmış, 30 kişiden oluşan yeni yönetimin genel merkez tarafından onaylandığını kaydetti.

Satılmış şöyle devam etti:

"Oluşturduğumuz yeni yönetimimiz genel merkezimizce onaylandı. Yeni yönetimimizde 4 bayan ve 26 erkek arkadaşımız bulunuyor. Toplumun her kesimine hitap edebilecek bir yönetim kurulu oluşturduğumuza inanıyorum. Bu gün itibarı ile artık çalışmalara başlayacağız. Nazilli'miz bizlerden hizmet bekliyor."

İncirliova

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, göreve geldiği 2014 yılından itibaren hayata geçirdikleri yatırımlar konusunda bilgi verdi.

İncirliova Parkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kale, 2 yılda yaklaşık 60 projeye imza attıklarını, bunların arasından en önemlisinin belediye ait bazı mekanların kendi elektriğini üretmesi olduğunu söyledi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile iş birliği yaparak "Güneşten elektrik enerjisi" projesini hayata geçirdiklerini aktaran Kale, "Kapalı pazar yeri üzerindeki çatıya paneller kurduk, bunun yanında mahallelerde bulunan parklara paneller kurduk. 100 kilovat elektrik üreteceğiz. Yakında başlayacağımız üretime belediyemizin elektriğinin çoğunu oradan karşılayacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'dan Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement