Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Belediye tarafından düzenlenen şehir içi ve dışı kültür gezilerine katılım ücretsiz olacak.

14.01.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Belediyesi tarafından şehir içi ve dışı kültür gezileri düzenlendiği, isteyen vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 11 Ocak 2014 tarihi itibariyle başlayan program kapsamında şehir içi Kuşadası, Davutlar Güzelçamlı Milli Parkı, Güllübahçe, Piriene, Milet, Didim, Çete Ayşe Mezarı, Yenipazar Yörük Ali Efe Müzesi, Bozdoğan Kemer Barajı, Umurlu Çayyüzü Şehitliği, Nysa Antik Kenti, Koçak Mesire Alanı'na geziler düzenlendiği belirtildi.

Şehir dışı programları kapsamında ise Antalya şelaleleri, Konya Mevlana Müzesi, Ankara Anıtkabir ve Çanakkale Şehitliği gezilerinin düzenleneceği vurgulanırken otobüslerin Bey Camisi önünden kaldırılacağı ifade edildi.

Öte yandan gezi tarihleri ve otobüslerin kalkış saatleri ile ilgili ayrıntılı bilginin, Aydın Belediyesi'nden alınabileceği aktarıldı.

- Halk Sağlığı Müdürlüğünden Kızılay'a destek

Aydın Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Rıdvan Şenol, Güvenli Kan Temini Programı konusunda sunum yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Müdürü Dr. Şenol Okur başkanlığında, şube müdürleri, 17 toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimi ve müdürlüğe bağlı kurum sorumlularının katıldığı sunumda, Sağlık Bakanlığı'nın himayesi ve denetiminde, güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefleyen program hakkında bilgi verildi.

Sunumda konuşan Şenol, "Kan bağışlama süreci kayıt, form doldurma, doktor muayenesi ve kan verme işlemi olmak üzere 30-35 dakikada tamamlanmaktadır. 18 yaşını bitirmiş her erkek yılda dört, kadın ise üç defa ve her defasında birer ünite kan bağışında bulunabilir. Kan parayla alınıp satılmaz. Kişi kan vermeden önce, kan ile taşınabilen bulaşıcı hastalıkların önlenmesi amacıyla kan bağışçısı sorgulama formunu doldurması istenmekte ve formdaki kişisel bilgilerin mahremiyetine önem verilmektedir" ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu köy muhtarları ile buluştu

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı'da köy muhtarları ile bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Özel bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Çerçioğlu, Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından köylerde de hizmetlerin başlayacağını söyledi.

Tek amaçlarının halka hizmet olduğunu dile getiren Çerçiğlu, şunları kaydetti:

"4,5 yılda yaptığımız işler, gerçekleşen projeler ortada. Amacımız Aydın'ı bir dünya kenti yapmaktır. Bunu da muhtarlarımız ile birlikte başaracağız. Köy muhtarlarımızın sorunlarını çözmek için buradayım. Koçarlı'ya çok önemli projeler getireceğiz. Büyükşehir ile yapacağımız işleri herkes görecek."

Sorun ve taleplerini Çerçioğlu'na iletme fırsatı bulan muhtarlar ise toplantıdan dolayı teşekkürlerini iletti. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement