Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Çine ilçesinde din görevlileri KKKA hakkında bilgilendirildi.

28.05.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Doktor Elif Yalçın, ilçede bulunan din görevlilerini Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgi verdi.

Yalçın, KKKA'nın kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalık olduğunu belirtti.

Bulaşmasını önlemek amacıyla hayvanların üzerinde görülen keneye, hayvanların kan, idrar ve diğer vücut sıvılarına çıplak elle dokunulmaması gerektiği uyarısında bulunan Yalçın, "Vücuda yapışan keneyi en kısa sürede eldiven giyip kene kartıyla, kene kartı yoksa bez veya naylon poşet ile tutarak çıkarılmalı. Kene çıkarılamazsa sağlık kuruluşlarına gidilmeli. Riskli alanlara giderken açık renkli, kapalı elbise giyilmesi ve pantolon paçalarının çorap içine sokulması ya da çizme giyilmesi gerekli" dedi.

-AK Parti Aydın Milletvekil Kılınç Nazilli'de

AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, 400 yataklı Nazilli Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Hastane yöneticisi Dr. Nail Ündağ'ı makamında ziyaret eden Kılınç, hastane ile ilgili bilgiler aldı.

Hastanenin Nazilli ve çevresindeki 7 ilçeye bölge hastanesi olarak sağlık hizmeti verdiğini hatırlatan Kılınç, "Hastanede koğuş sistemi kaldırılarak, tek ve çift kişilik odalarda sağlık hizmeti verilmektedir. Hasta konforu ve refakatçi konforu düşünülerek inşa edilmiştir. 400 yatak kapasiteyle Nazilli'nin yanı sıra, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerimizdeki vatandaşlarımız buradan sağlık hizmeti alıyorlar" dedi.

Hastane yöneticisi Dr. Nail Ündağ da, "Hastanemiz verdiği başarılı sağlık hizmetlerinin yanı sıra Ege bölgesinde ve ülke genelinde son yıllarda artış gösteren organ bağışları ile de adından söz ettirmektedir. Bu durum hastanemiz için sevindirici bir olaydır" diye konuştu.

-Soma için yardım

Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi 12. sınıf Gıda Bölümü öğrencileri Soma için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.

Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyası için Çine Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi 12. sınıf Gıda Bölümü öğrencileri aralarında bin lira topladı.

Öğrenciler, yardım amaçlı toplanan parayı yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine ulaşması için Çine Ziraat Bankası aracılığı ile Soma Yardım Kampanyası banka hesabına yatırdı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Öznur Adıgüzel, Soma'da yaşanan facianın Türkiye'yi yasa boğduğunu belirterek, "Geride kalan acılı aileleri bütün Türkiye olarak kucaklamak ve onların acılarını paylaşmak bizim en kutsal görevlerimizden biri. Biz de onlar gibi çok üzüldük. Oraya giderek ziyaret etmeyi çok istedik ancak gerçekleştiremedik. Soma'da ihtiyaç sahipleri ailelerimize yardım etmek amaçlı küçük çaplı da olsa para topladık. İnşallah bir daha böyle bir facia yaşanmaz" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement