Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Çine'de sıcak hava kar helvacılarını sevindirdi.

26.06.2014 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak haca en çok kar helvacılarını sevindirdi.

Şehir değişik yerlerinde açılan tezgahlarda, doğal kar karıştırılarak satılan içeceklere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Şükrü Kaytan isimli satıcı, son günlerde artan sıcaklarla birlikte işlerin açıldığını belirterek, kışın Paşayaylası ve Madran Dağı zirvesinde açılan çukurlarda depolanan karları müşterinin tercihine göre pekmez veya vişne şurubu ile karıştırıp servis ettiğini söyledi. Bardağını 2 liradan sattıklarını belirten Kaytan vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu belirtti.

Çine Pazarı'nda Ramazan ayı hareketliliği

Ramazan Ayı'na sayılı günler kala, Çine Halk Pazarı'nda hareketlilik arttı. Yerli malların tezgahlarda olması vatandaşları sevindirirken tek istekleri Ramazan ayı boyunca fiyatların yükselmemesi.

Yaz meyvelerinin çıkmasıyla birlikte ürünlerin bollaşacağını ve buna paralel olarak fiyatların düşeceğini söyleyen Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, yerli ürünlerin tezgahlarda bolca bulunmasının fiyatlara yansıdığını dile getirdi.

Pazarda domates ile salatalık 1 - 1,5  kabak 1.5-2, patlıcan 2 lira, biber 1 lira, dolmalık biber 2,5 lira, şeftali 1,5 lira bamya 8 liradan satışa sunuluyor.

Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atama

Germencik Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Tuncer Akyol, Germencik Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı. Yıllardır aynı ilçede görev yaptığını hatırlatan Akyol, "Bu günden itibaren 'ben' değil 'biz' düşüncesiyle milli eğitim ailesinin bir neferi olarak çalışacağım. Eğitim kalitesini artırmak için elimizden gelen çabayı gösteceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement