Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Çine'de sera üzümü hasadı başladı.

30.06.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine'de 31 yıldır bağcılık yapan Mustafa Çalışkan isimli çiftçi, sera üzümü sayesinde piyasaya daha erken ürün verdiklerini belirtti.

Eşi Hediye ile birlikte yeni sezon ürünlerin hasadını yapan Mustafa Çalışkan (61), 15 dönümlük tarlasının yarısında sera bağcılığı yaptığını belirterek, "Serada yetişen üzümler dışarıdakilere göre bir ay daha erken olgunlaşıyor. Bir meyvede bir saatin bile önemi çok büyük iken bir aylık erken hasat imkanı gerçekten çok iyi" dedi.

Yetiştirdiği üzümleri, Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi turistik yörelere gönderdiğini söyleyen Çalışkan, "Bütün çiftçiler gelip inceleyebilirler, onlara da serada bağcılık yapmalarını tavsiye ederim. Bir fabrika misali olan sera bağcılığını gelecek sezonda daha da büyütmek istiyorum" diye konuştu.

Çine'de bundan yaklaşık 25 yıl öncesinde bağcılık yapan çiftçi sayısının şimdiye göre daha fazla olduğunu söyleyen Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, "Çine'de bağcılık eski günlerini aratıyor. Geçmiş yıllarda 16 kişi olan bağcılık yapan çiftçi sayımız, şimdi 4'e 5'e düştü. İlçemizde 17 bin dönümlük bağ tesisimiz vardı. İstanbul'dan tüccarlar ilçemizden üzüm götürüyordu. Şimdi ise bunlar kalmadı. Bağ bakım ister. Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" dedi.

-Valilik Kupası Sağlık Müdürlüğü'nün

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 18 takımının katılımı ile gerçekleştirilen Kurumlar arası Valilik Kupası Futbol Turnuvası'nda şampiyon, finalde Büyükşehir Belediyesi'ni 1-0 yenen İl Sağlık Müdürlüğü oldu.

Adnan Menderes Stadı 1 No'lu Yan Saha'daki final maçında normal süresi golsüz biterken, ikinci uzatmada İl Sağlık Müdürlüğü attığı gol ile  Büyükşehir Belediyesi'ni 1-0 yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

Maç sonunda yapılan kupa töreninde dereceye giren takımların kupalarını protokol üyeleri verirken, üçüncülük maçını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü 12-3'lük skorla yenen DSİ kazandı.

Adı sizden eğitimi bizden

İncirliova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aysel Güvenç "Adı sizden, eğitimi bizden" adı altında yeni bir proje başlattı.

Güvenç, yaptığı açıklamada, başlatılan projenin İncirliovalılar tarafından da yoğun ilgi göreceğini söyledi.

Amaçlarının vatandaşların hangi kursu almak istiyorsa oraya yönlendirmek olduğunu belirten Güvenç, "Biz de talep edilen eğitime göre kurs açacağız. Vatandaşların istekleri üzerine kurslarımızı açacağız. Örneğin İncirliova'da çok sayıda aşçı, cemiyetlerde yemek yapıyor. Bunların aşçılık belgesi almaları için bize başvuruda bulundular. Yeterli sayıya ulaştığımız an aşçılık kursunu açacağız" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement