Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Çine esnafı elektrik kesintisine tepki gösterdi.

09.07.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine'nin Hamitabat mahallesinde bir araya gelen esnaf, sık aralıklarla yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle zarar gördüklerini belirterek tepki gösterdi.

Esnaflar adına açıklamalarda bulunan Muharrem Aydın, elektriğin en son bu sabah 3 kez gidip geldiğini, bazı iş yerlerinde elektrikli cihazların arızalandığını söyledi.

Elektrik kesintilerinden haberdar edilmediklerini söyleyen Aydın, "Elektriklerin sürekli gidip gelmesinden dolayı elektrikli eşyalarımızı bozulur diye kullanamıyoruz. Elektrik kesintisi olacaksa bunun daha öncesinden kamuoyuna duyurulması gerekir. Kimsenin haberi olmadan elektrikleri istedikleri gibi kesiyorlar. Böyle sorumsuzluk olmaz" dedi.

Esnaf, sıkıntının bir an önce çözülmesini beklediklerini belirtti.

-Çine'de yaz kursları

Çine Halk Eğitim Merkezi'nde yaz döneminde 12 kurs açıldığı bildirildi.

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık Yavuzkan, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün yaz etkinlikleri kapsamında, İngilizce, futbol, gitar, tenis, voleybol, judo, jimnastik, bağlama, yüzme, satranç, hızlı okuma ve matematik kursları açıldığını belirtti.

Kurslara katılan öğrenci sayısının bin 500 olduğuna işaret eden Yavuzkan, "Geçtiğimiz yıllarda kurs sayımız 5'i geçmezdi. Okullar Hayat Olsun Projesi ile yaz kurslarımızı çoğalttık. Öğrencilerin kurslardan en iyi şekilde istifade etmesini amaçlıyoruz" dedi.

Kursalara katılan öğrenciler ise, imkanın sağlanmasından dolayı yetkililere teşekkür etti.

Zeytin üreticileri endişeli

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesini istedi.

Kocabaş, yazılı açıklamasında, tasarının mevcut haliyle yasalaşması durumunda zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin büyük sıkıntı içerisine gireceğini savundu.

25 dekarın altındaki arazilerin zeytinlik olarak sınıflandırılmamasını beraberinde getirecek yasayı istemediklerini aktaran Kocabaş, şu ifadeleri kullandı:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2009-2014 yılları arasında iddialı hedefler ortaya koyarak zeytinlik alanını 1 milyon hektara, zeytin ağacı sayısını 180 milyona çıkarmayı hedeflemişti. Geçen yıl bu rakam 167 milyon 30 bine ulaştı. Eğer meclisteki yasa tasarısı geçerse, zeytincilik büyük darbe alacaktır. Hükümetimizden bu yasanın bir an önce meclis gündeminden çekilmesini istiyoruz." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement