Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Nazilli’de zeytin sineği ile mücadele.

04.08.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli ilçe merkezi ve köylerinde zeytin sineği ile mücadele devam ediyor.

Nazilli ilçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sunay Güler, yaptığı açıklamada, ilçede organik zeytin üretimi yapan köylerde zeytin sineğine karşı Eko-Trap tuzakları dağıtımının devam ettiğini söyledi.

Her ağaca bir tuzak asılarak sineklerin zeytinlere zarar vermesini engellemeye çalıştıklarını belirten Güler, "Tuzaklarda, amonyum bikarbonat, cezp edici tuzak olarak feromon ve öldürücü ilaç olarak Deltamethrin etkili maddesini içermektedir. Yem ve cezbedici feromona gelen sinek ilaçlı tuzaktan etkilenerek ölmektedir. Bu güne kadar 45 bin adet cezp edici tuzak zeytin üreticilerimize dağıtılmıştır" dedi.

Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı

Aydın'da sağlık çalışanları ile din görevlileri sağlıklı yaşam için yürüdü.

2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" olarak ilan edilmesi kapsamında düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları ile din görevlileri sağlıklı yaşam için yürüdü.

Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen yürüyüş İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği ve Aydın İl Müftülüğü işbirliği içerisinde Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

Etkinlik sonrası katılımcılara yeşil elma ve su ikram edildi.

BİK Müdürü Akoğlu'na ziyaret

Aydın Turizm ve Kültür il Müdürü Nuri Aktakka, Basın İlan Kurumu (BİK) Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Basın İlan Kurumu'nun Aydın'a şube açmasının kendilerini memnun ettiğini belirten Aktakka, Akoğlu'na başarılar diledi.

BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu da "Aydın'da yeni açılan kurumlardan birisiyiz. İlimizde her zaman  kurum ve kuruluşlarımızla birlikte çalışma  gayreti içinde olacağız" diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement