Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik’te Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali.

28.09.2014 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Germencik'in 100. Kuruluş Yıldönümü olması nedeni ile bu yıl 4 güne yayılan festivalin açılışında konuşan, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "İncir festivalinin 16.sını bugün görkemli bir şekilde yapıyoruz. Gelecek yıllarda bütçemizin yüzde 60'ını yapacak olduğumuz festivallere ayırarak Germencik incirini dünyaya daha iyi tanıtacağız. Bunu da birlik ve beraberlik içerisinde yapacağız" dedi.

Eski belediye başkanlarına da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür eden Akın, bundan sonra siyaseti bir kenara bırakarak Germencik'e hizmet edeceğini söyledi.

Mehteran eşliğinde yapılan kortej sonrası festival Ukrayna, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Aydans halk oyunları ile devam etti. Halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösteriler vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi.

Festival dört gün sürecek

Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden "borç yapılandırma" uyarısı

Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, yapılandırma yapacak oylan üyelerin hemen başvurmalarını istedi.

Öztunç, "Şu anda kooperatifimizin üye sayısı  bin 630'dur. Yapılandırmaya başvurabilecek olan üye sayımız ise 177'dir. Biz tüm bu esnaf kefalet kooperatifimize borcu bulunan esnaflarımızı kendi menfaatleri için 31 Ekim 2014 tarihine kadar yapılandırma için başvurmalarını bekliyoruz. Kooperatifimiz ortağı olan esnaf ve sanatkarlarımızın takipteki borçlarını ödeme kolaylığı sağlanması için bölge birliğimiz ve merkez birliğimize yaptığımız yoğun görüşmeler neticesinde 24 Eylül 2014 tarihi itibari ile merkez birliğimize ve Esnaf ve Sanatkarlar ortaklarımızın gecikme faizleri nede ile artan borçlarını ödeyebilme imkanı sağlanmıştır" dedi.

- AK Parti Kuşadası ilçe kongresi

AK Parti'nin 20 Kasım'daki olağan kongresinde iş adamı Fevzi Aslan ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Aslan, düzenlediği basın toplantısında, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da sağcı, solcu demeden tüm halkı kucaklayan bir AK Parti hayal ettiğini belirtti.

Kuşadası'nın sorunlarını iyi bildiğini bunları çözüm odaklı çalışmalarla gidereceğini söyleyen Aslan, "Kuşadası'na geldiğim günden beri Kuşadası'nda hala bir ilerleme söz konusu değil. Sokaktaki vatandaşa 'Ali sağcı Mehmet solcu' diyerek vatandaşı ayrımı yaptıklarından dolayı buna 'dur' demek için aday oldum" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement