Aydın'da Çiftçiler Tarım Makinelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Çiftçiler Tarım Makinelerini Aldı

Aydın\'da Çiftçiler Tarım Makinelerini Aldı

Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde çiftçiler tarım makinelerini teslim aldı.

22.10.2014 10:29  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında 41 çiftçinin ekipman desteğinden faydalandığını bildirdi.

Yetiştirici, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karpuzlu Ziraat Odası ve odaya bağlı olan şirket bünyesinde ilçedeki çiftçilere devletin vermiş olduğu desteklemelerden faydalanması için çalıştıklarını söyledi.

2014'te ilçede 41 çiftçinin makine desteği almayı hak kazandığını belirten Yetiştirici, makinelerin toplam maliyetinin 125 bin 567 lira olduğunu, bunun 61 bin 497 lirasının devlet tarafından karşılanacağını kaydetti.

AK Parti Milletvekili Kılınç AYSO'yu ziyaret etti

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Sanayi Odası'na (AYSO) yaptığı ziyarette, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşen 1. Aydın Ekonomi Zirvesi'nin kentteki tüm kesimler için iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Zirvede tarım, sektörel teşvik, enerji, lojistik, turizm, eğitim, sağlık ve ihracat konularında yapılan sunumlarda belirtilen taleplere bakanlığın önem verdiğini belirten Kılınç, "Bölgemizden, hatta 'Aydınlıyım' diyen bakanımız bizim için bir şanstır. Kendisi ilimiz ve bölgemiz için gerçekleştirilecek yatırım ve projelerde her zaman ilimiz ve bölge milletvekilleri ile değerlendirmeler yaparak birlik ve beraberlik içinde hareket etmektedir" dedi.

Ücretsiz kurslar

Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesinde organize edilen tiyatro, gitar, keman, ingilizce, bağlama, halk oyunları, piyano, ney, ahşap oyma, satranç, step-aerobik, ebru ve gençlik korosu kursları başladı.

Gençlik Merkezi Müdürü Fethi Karsak, kursların ücretsiz olduğunu belirterek, çalışan ya da halen öğrenci olan gençlerin boş zamanlarını değerlendirilmesi amacıyla başlatılan kurslardan en çok gitar ve ingilizce derslerinin ilgi gördüğü bildirildi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Çiftçiler Tarım Makinelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement