Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

"Yarınlarımız Aydın Olsun" Projesi.

06.11.2014 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen, "Yarınlarımız Aydın olsun" projesi kapsamında, öğretmen ve öğrenciler madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi.

Kapuzlu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminerde konuşan, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Aydın İl Temsilcisi Abdülkerim Yıldırım,  geleceğin teminatı olan gençlerin sağlıklı birer birey olmaları için toplumun bütün kesimlerinin sorumluluğu olduğunu belirtti.

Öğretmen ve öğrencilere  madde ve madde bağımlılığı, bağımlılığın gelişimi, madde bağımlılığının zararları ve madde kullanımı ve madde bağımlılığından korunma yöntemleri konularında öğretmen ve öğrencilere bilgi aktaran Yıldırım, madde kullanımı ve bağımlılığının ortaya çıkmasına merak, arkadaş grubuna uyma, farklı gözükmek arzusu, model alma, bir kereden bir şey olmaz düşüncesi, kişisel sorunlardan kurtulacağım yanılgısı gibi nedenlerin yol açtığını söyledi.

Yıldırım, madde bağımlısı olan kişilerin yaşamlarında ve aile hayatlarında başarısızlık içerisinde olduğunu, madde bağımlısı olan kişilerin genç yaşta hayatlarını kaybettiğini vurguladı.

AK Parti Çine Başkanlığı kongresine doğru

AK Parti Çine yönetim kurulu üyesi Özcan Açıkgöz, AK Parti Çine İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Parti binasında  Çine'ye hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan  Açıkgöz, "Türkiye'de ilkleri başaran AK Parti'nin  ilçemizdeki başkanlığına   adayım. Bu ulvi göreve gelmem halinde partimizin büyük hedefi olan 2023 yılı vizyonuna partililerimizle beraber hazırlayacağıma inanıyorum. 2002'den bu yana partimizin her kademesinden görev yapan, emeği geçen dava arkadaşlarım gibi bu bayrağı en iyi şekilde taşıyacağım" dedi.

Organ Bağışı Haftası

Nazilli Devlet Hastanesi'nde organ bağışı haftası kapsamında stant açıldı.

Nazilli Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Nail Ündağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ bağışının kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi olduğunu belirtti.

Ündağ: "Bir kimse sağlığında vücudunun tamamını veya dokularını, tedavi, teşhis ve bilimsel amaçlar için bıraktığını resmi veya yazılı bir vasiyetle belirtmemiş veya bu konudaki isteğini iki tanık huzurunda açıklamamış ise sırayla eşi, reşit çocukları, ana veya babası veya kardeşlerinden birisinin; bunlar yoksa yanında bulunan herhangi bir yakınının muvafakatiyle ölüden organ ve doku alınabilir" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement