Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN (AA) - Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi'nce "Aile içi iletişim" konulu etkinlik düzenlendi.

20.02.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN  (AA) - Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi'nce "Aile içi iletişim" konulu etkinlik düzenlendi.

Özgecan Aslan ve öldürülen kadınlar için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Çoban Parıldar, Aslan'ın öldürülmesi ve kadın cinayetlerini çok büyük üzüntü ile karşıladıklarını ifade etti.

Parıldar, "kadını sokaktan, kamusal alandan uzaklaştırmak yerine, erkeği eğitmek için programlar geliştirilmesi" gerektiğini kaydederek, "Kadın, erkeğin mülkü değildir. Kadınlar evlerinde, sokaklarında, mahallerinde, şehirlerinde günün her saatinde güven içinde yaşayabiliyorlarsa; karşı cinsten, eşinden, akrabasından, komşusundan, hemşehrisinden gelecek şiddet ve tehdit korkusu duymuyorlarsa ileri demokrasiye inanabiliriz" diye konuştu.

Efeler Belediye Başkanı AYMAS esnafını ziyaret etti

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, AYMAS Oto Galericiler Sitesi esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi.

AYMAS Oto Galericiler Sitesi Başkanı Hasan Yoğurtçu ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet eden Özakcan, ardından galericileri gezerek esnafın sorunlarını dinledi.

Özakcan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bizler sorun çözmek için bu koltuklara oturduk ve vatandaşa hizmet etmek için varız. AYMAS esnafımızın en büyük şikayeti yan taraflarında hafta sonları açılan 2. el oto pazarı. Bu sorunun çözümü için Efeler Belediyesi olarak bizi ilgilendiren kısmı ile ilgili gerekli girişimleri yapacağız."

-Turizm sektörünün istihdam sorunları

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, turizm sektörünün istihdam sorunlarını tartışmak ve İŞKUR'un işletmeye özel çözümlerini anlatmak üzere Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (KODER) üyeleri ile bir araya geldi.

Turizm sektöründe nitelikli elemanın önemine dikkati çeken Terzi, turizmin Aydın ekonomisi için hayati sektörlerden geldiğini vurguladı.

Terzi, belgeli, kalifiye personel bulma sıkıntısı olduğunu dile getirerek, "Turizm sezonunda yaşanan kalifiye eleman sıkıntısından dolayı zaman zaman yurt dışından eleman tedarik edildiği gözlenmiştir. Müşteri memnuniyeti ancak ve ancak nitelikli ve kurum kültürünü benimsemiş personellerle mümkün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement