Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Söke Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığı belirleyen kura çekimi, itiraz üzerine yeniden yapılacak.

10.03.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke Ziraat Odası seçimlerinde başkanlığı belirleyen kura çekimi, itiraz üzerine yeniden yapılacak.

İptal kararının henüz kendilerine ulaşmadığını söyleyen, Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, "Arkadaşlarımızın itirazları olduğunu biliyorduk. Bizim içinde sürpriz oldu. Kararın elimize ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Oda başkanlığı için aday olan Mustafa Tanyeri ise Yüksek  Seçim Kurulu'na yaptıkları itiraz sonucunu telefonla öğrendiklerini, kararın tebliğini beklediklerini bildirdi.

Tanyeri, "Biz kuradan öncede sonrada itirazımız yapmıştık. Yapılacak kura ile Söke çiftçisine hizmet edeceğine yürekten inandığımız yeni meclisi üyesi arkadaşlarımız belirlenecek. Bu kurada benim gibi diğer arkadaşımızın da seçileceğinin garantisi yok" dedi.

Söke Ziraat Odası'nın 2 Şubat 2015'teki seçimde Kemal Kocabaş ve Mustafa Tanyeri'nin listelerine 25'er oy eşit çıkınca, galibi belirlemek için İlçe Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapılmış, mevcut başkan Kemal Kocabaş yeniden başkan seçilmiş ancak bir delegenin iki ayrı listede yer alması nedeniyle kura çekimine itiraz edilmişti.

Lise öğrencilerinden ihtiyaç sahiplerine yardım

İncirliova'da Ahmet Çallıoğlu Çok Programlı Lisesi (ÇPL) çocuk gelişimi 11. sınıf öğrencileri sosyal yardımlaşma çalışması kapsamında ailelerden topladıkları fazla giyim eşyalarını ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine götüren öğrencilerden Derya Ödemiş, "Öğretmenimiz sınıfımızdaki öğrencilere sosyal yardımlaşma konusunda bir çalışma yapmamızı istedi. Biz de arkadaşlarla bir araya gelerek böyle bir çalışma yapmayı düşündük. Tüm okulumuzdaki öğrencilerden de faydalanarak yakınlarının giymediği giysileri evlerine giderek topladık. Daha sonra ihtiyaç sahibi aileleri de yine öğrencilerin yardımı ile ulaşarak topladığımız tüm giyim eşyalarını ihtiyaç sahiplerine dağıttık" dedi.

Doktorların sergisinden elde edilecek gelir tıp öğrencilerine burs olacak

Aydın'da 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 9. Hekim Resim ve Fotoğraf Sergisi'nden elde edilecek gelir doktor adaylarına burs olacak.

Aydın Tabip Odası, kan bağışı kampanyasıyla başlattığı 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerini, geleneksel hale gelen 9. Hekim Resim ve Fotoğraf Sergisiyle sürdürdü.

Aydın Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki sergide 20'ye yakın hekime ait 40'ın üzerinde fotoğraf ve resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hafta sonuna kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan sergide yer alan eserler, 50 TL karşılığında satışa çıkartıldı.

Sergiden elede edilecek gelirin, ADÜ Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören hekim adaylarına burs olarak verileceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement