Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli ilçesinde, lise öğrencilerine yönelik "güvenli internet kullanımı" eğitimi veriliyor.

26.03.2015 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli ilçesinde, lise öğrencilerine yönelik "güvenli internet kullanımı" eğitimi veriliyor.

Nazilli Emniyet ve Milli Eğitim müdürlükleri işbirliği ile uygulamaya konulan "güvenli internet kullanımı" projesi kapsamında ilçedeki 17 lisede düzenlenen seminerlerle 27 bin öğrenciye "güvenli internet kullanımı" eğitimi verilmeye başlandı.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde verilen seminere konuşmacı olarak katılan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden polis memuru İzzettin Fahir Kahraman, internetin güvenli kullanıldığı sürece çok faydalı bir kaynak olduğunu belirtti.

Bununla birlikte internetin bir bağımlılık haline dönüşmemesi gerektiğini ifade eden Kahraman, şu uyarılarda bulundu:

"İnternet dünyasının sizin zamanınızı çalmasına izin vermeyin. İnternet bağımlılığı birçok örneği olduğu gibi insanları çeşitli hastalıklara hatta ölüme bile götürebiliyor. Bunun dışında facebook adreslerimiz birçok bilgimizi barındırıyor. Bunlara herkes kolaylıkla ulaşabiliyor. Facebook'u eviniz düşünün ve facebook duvarınızı da evinizin kapısı olarak düşünün."

- Söke'de arıcılara konferans

Söke ilçesinde özel bir firma tarafından arıcılara yönelik konferans düzenlendi.

Arı Yetiştiriciliği ve Islah Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Söke Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikle Söke ve çevresinden gelen arıcılara, kaynak kullanımı, damızlık kullanımı, bakım ve beslenme, popülasyon düzenleme, modern ekipman kullanımı ile arıcılıkta hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgi verdi.

-"Her yeni bebeğe bir fidan"

İncirliova Belediyesi Kent Konseyi tarafından başlatılan "Her yeni bebeğe bir fidan"' kampanyası çerçevesinde, anaokulu öğrencileri, üzerinde isimleri yazılı 100 fidan dikti.

Kampanya çerçevesinde, İzzet Ayaydın Ali Sarıyörük İlkokulu Anaokulu'nun minik öğrencileri, kampanya çerçevesinde üzerinde son 3 ayda ilçede dünyaya gelen bebeklerin isimleri yazılı fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinliğe, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Baki Aslantaş, TEMA Vakfı İncirliova Temsilcisi Alaittin Köse, Okul Aile Birliği Başkanı Nazlı Başar Cengiz ve öğretmenler de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement