Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Sultanhisar'da Çilek Festivali 12-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

03.05.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultanhisar'da Çilek Festivali 12-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı bildirildi.

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yaptığı açıklamada, Sultanhisar ilçesinde ekonominin lokomotifi olarak öne çıkan çileğin tanıtılıp pazar payının genişletilmesi için, bu yıl 46.'sı düzenlencek çilek festivalinin tek çatı altında iki faklı yerde yapılacağını belirtti.

Yıldırımkaya, "Biz geçtiğimiz yıl bu festivallerimizi birleştirerek tek bir festival adı altında düzenledik. Bu yılda festivalimizi tek bir isim adı altında hem Sultanhisar ilçemizde hem de Atça mahallemizde plan ve program dahilinde düzenleyeceğiz" dedi.

9. Ege Kadın Buluşması Aydın'da gerçekleşti

Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle 9. Ege Kadın Buluşması Aydın'da yapıldı.

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda yapılan etkinlikte konuşan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, çeşitli illernden gelen kadınları konuk etmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Kadının meclislerde güzel işler yaptığını belirten Özakcan, "Dünyada sana, bana, ona göre demokrasi yok. Demokrasi, evrensel ilkeleri olan, insan onuruna yaraşır yönetim şeklidir. Ortak akılla ülkemizin huzurlu ve barış içerisinde, geleceğe umutla bakacağı bir ortamı oluşturmalıyız" dedi.

Denizli Kadın Platformu Başkanı Nurten Karakış ise Ege Bölgesi'ndeki bağımsız kadın örgütlenmeleri arasında bilgi ve deneyim akışını sağlamak, bağları güçlendirmek ve kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla biraraya geldiklerini kaydetti.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu da kadın meclislerinin çalışma yapabilmesi için belediyelerin katkısının çok önemli olduğunu vurguladı.

Tübitak'tan yerli pamuk çeşidi geliştirilmesine destek

Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Sadettin Öztürk, yerli pamuk tohumu üretimini arttıracak çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Pamuk sektöründe daha ucuz hammadde elde edilmesi, rekabetin artması ve çiftçinin daha çok kazanması için yerli pamuk çeşitlerine ihtiyaç duyulduğunu bu amaçla proje geliştirdiklerini anlatan Öztürk, "Müdürlüğümüzün bu amaçlarla hazırladığı 'Ulusal pamuk ıslah projesi' TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Proje ülkemizde pamuk ıslahı için yapılmış çok sayıda araştırmacının ve kurumun birlikte çalışacağı, en geniş kapsamlı projedir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement