Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova ilçesinde incelemelerde bulundu.

09.05.2015 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova ilçesinde incelemelerde bulundu.

Esnafı ziyaret ederek sorunları dinleyen Çerçioğlu, not aldığı sorunların çözüme kavuşturulması için talimat vereceğini söyledi. Vatandaşlar Çerçioğlu'na suyun ton ücretinin yüksek olduğunu ve indirilmesi gerektiği yönünde şikayette bulundu.

Ankara, İstanbul ve Bursa Büyükşehir Belediyelerini örnek gösteren Çerçioğlu, kıyaslama yapıldığında suyun ton ücretinin uygun olduğunu ve indirim yapılması konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Aydın'da önemli projelere imza attıklarını dile getiren Çerçioğlu, şunları söyledi:

"Aydın'da bir bardak çayın fiyatı nasıl 50 kuruş ise suyun fiyatını da indireceğiz. Elektriğe zam gelince suya da zam geliyor. Elektriğin fiyatını düşürsünler biz de suyun fiyatını düşürelim. Ayrıca önümüzdeki günlerde halk otobüsleri devreye giriyor. Bundan sonra bir noktadan bir noktaya giderken çok ucuza gideceksiniz. Yenilikler hız kesmeden devam ediyor."

- Germencik'te 'tarla günü' yapıldı

Germencik'te Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Yenilerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında yeni yem bitkisi çeşitleri tanıtıldı.

Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Dr. Hüseyin Özpınar ve Dr. Aydın İhsanoğlu, yeni yulaf ve arpa ürünleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

"Tarımda yeniliklerin paylaşılması çiftçilerimizin açısından çok önemlidir. Görsel olarak çiftçilerimizle bu tür yenikleri paylaşırsak yayımı daha etkili olacaktır. Biz araştırma enstitüleriyle geliştirdiğimiz yeni çeşitleri, demonstrasyonlar yaparak çiftçilerimizle paylaşıyoruz. Bu sene yağışlar çok oldu. Kentimizde pamuk ekimleri hızla devam etmektedir" dedi.

- İncirliova'da 'Anneler Günü' etkinliği

İncirliova Kent Konseyi tarafından Anneler Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

İncirliova Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı'nda düzenlenen programa İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova Kent Konseyi Başkanı Baki Aslantaş ve davetliler katıldı.

Etkinlikte çuval yarışı, halat çekme ve süngerle su taşıma yarışmaları yapıldı. Engelliler halk oyunları ekibiyle birlikte zeybek oyunu oynadı. İncirliova Belediyesi tarafından engellilere madalya verilirken, annelerine de gül hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement