Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Nazilli Ticaret Odasının, ilgi dolayısıyla girişimcilik kurslarının kontenjanını, 200'e çıkardığı bildirildi.

01.09.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Ticaret Odasının, ilgi dolayısıyla girişimcilik kurslarının kontenjanını, 200'e çıkardığı bildirildi.

Oda Başkanı Nuri Arslan, yazılı açıklamasında, girişimciliğe ve girişimcilere verdiği destekler konusunda bölgenin en aktif odaları arasında yer aldıklarını söyledi.

İŞKUR ile düzenledikleri girişimcilik kursları kontenjanını, ilgi dolasıyla 125'ten 200'e çıkardıklarını belirten Arslan, başarılı kursiyerlere, KOSGEB'den 30 bin lira hibe ve 70 bin lira sıfır faizli ve 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanı verileceği kaydedildi.

İtfaiye ekiplerine yangın eğitimi

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Nazilli'de Kuyucak, Buharkent ve Karacasu ekiplerine yangın eğitimi verdi.

Dört ay süren eğitimin sonunda ekipler, tatbikatta yanan otomobili söndürdü.

Yangın eğitmeni Mutlu Işık, "Bu eğitimler devam ettiği sürece hem vatandaş hem de personelimiz için daha güvenli, sağlıklı ve hızlı hizmeti vermeye devam edeceğiz" dedi.

"Mystic World" sergisi açıldı

Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'nde, Mısır asıllı sanatçı Nasrah Nefer'in "Mystic World" adlı sergisi açıldı.

Nasrah Nefer, resim sanatının yanında dansla da ilgilendiğini belirterek, eserlerini Kuşadası'nda sergilemekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Nefer'in tuval üzerine yaptığı çalışmalarının yanı sıra porselen, seramik, ahşap gibi objeler üzerine yaptığı eserlerin de yer aldığı sergi, bir hafta süreyle gezilebilecek.

Nazilli'de 250 servis şoförüne eğitim

Nazilli Halk Eğitim Merkezinde eğitime alınan 250 servis şoförü, kursu tamamlayıp sertifikalarını aldı.

Nazilli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Seyfi Çalışkan, kursta, servis şoförlerine iş hayatı ve sosyal hayatta iletişim, mesleki etik, sürüş psikolojisi ve ilk yardım konularında eğitimler verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement