Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

AYDIN (AA) - Didim ilçesinde düzenlenen zeytin yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlere, uygulamalı ağaç budama eğitimi veriliyor.

24.12.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN  (AA) - Didim ilçesinde düzenlenen zeytin yetiştiriciliği kursuna katılan kursiyerlere, uygulamalı ağaç budama eğitimi veriliyor.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Didim İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Didim Ziraat Odası'nın işbirliğiyle verilen zeytin yetiştiriciliği kursunda, 9'u kadın 20 kursiyer eğitim görüyor.

Eğitimin başlaması dolayısıyla Taşburun'da düzenlenen törende konuşan Didim Kaymakamı İskender Yönden, geçen yıl verilen kursa kendisinin de katıldığını belirtti.

Didim'de zeytinin önemli olduğunu vurgulayan Yönden, "Turizm, Didim için vazgeçilmez bir unsur ama organik tarım anlamında da çok ciddi potansiyelimiz var. Bunun için hem Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü hem Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve hem de Ziraat Odası Başkanlığı olarak çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bugünkü kursa katılan 20 kursiyerden 9'u kadın. Artık bizim vazgeçilmezimiz olan tarımı kadınlar da yapabiliyor" dedi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir ise zeytincilikte yeni olduklarını ancak teknolojik gelişmeleri takip ettiklerini ve buna uygun eğitim verdiklerini kaydetti.

Girişimcilik semineri

İŞKUKR'un düzenlediği girişimcilik eğitimi sertifika törenine katılan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, "Hayal edin, zihninizi zorlayın. Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil" dedi.

İhracatçıların gelip gittiği bir Aydın hayal ettiğini söyleyen Ülken "Doğal kaynak bakımından çok zengin değiliz ama bizde çok müthiş bir girişimcilik ruhu var. Topluma katkı koymak için bu eğitimi aldınız. Sertifikalarınızı iyi değerlendireceğinizden eminim. Çalışanın alın teriyle birlikte Aydın hayalini gerçekleştirmek için elimizden gelen ne varsa tüm kamu kurum ve kuruluşlarla var olmaya ve çaba harcamaya devam edeceğiz. Hayal edin, zihninizi zorlayın. Hayalini kurmadığınız hiçbir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil. Ayaklarımızı yere basalım, akıllı hareket edelim ve hayallerimizin peşinden koşmaya devam edelim" diye konuştu.

Seminerde, KOSGEB desteği alarak iş yerini açan girişimci Melike İlgen deneyimlerini paylaştı.

İlk kez sinemayla buluştular

Aydın'da daha önce hiç sinemaya gitmemiş olan 80 kadın ilk kez sinemada film izledi.

Efeler Belediyesi'nin organizasyonuyla ilk kez sinemaya gitmenin heyecanını yaşayan kadınlar film izlemenin keyfini çıkardı.

İlk defa sinemaya gidip  film izlediğini söyleyen 75 yaşındaki Şevkiye Şahin, mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement