Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Aydın'dan Kısa Kısa

Çine'de, ortaokul ve liseler arasında İstiklal Marşı'nı şiir olarak en güzel okuma yarışması düzenlendi.

27.02.2016 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine'de, ortaokul ve liseler arasında İstiklal Marşı'nı şiir olarak en güzel okuma yarışması düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ilçedeki lise ve ortaokullarda eğitim gören öğrenciler yarıştı. Etkinlikte liseler kategorisinde Muhsin Kalkan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nazlıcan Karanfil birinci olurken ortaokullar da ise Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencisi Serhat Yavuzkan birinci oldu.

Yarışmanın birincileri, Aydın'da il genelinde düzenlenecek İstiklal Marşı yarışmasında ilçelerini temsil edecek.

Etkinliğe Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Askerlik Şubesi Başkanı Cuma Ali Nacak, Çine İlçe Emniyet Müdürü Akın Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversite öğrencileri Koçarlı'yı güzelleştiriyor

Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Meslek Yüksek Okulu Peyzaj Bölümü öğrencileri ilçedeki parklarda staj yapıyor.

Koçarlı Belediyesi ile Koçarlı Meslek Yüksek Okulu arasında ortaklaşa yapılan proje kapsamında bir grup öğrenci ilçedeki park ve bahçelerde bakım, onarım ve budama işini gerçekleştirirken hem staj görüyor hemde ilçenin güzelleşmesini sağlıyor.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, yapılan işin iki taraf içinde kazanç sağladığını belirterek, "Peyzaj konusunda üniversite ile bir işbirliği içerisine girdik. Üniversite yönetimine ilçe merkezindeki parkların peyzaja ihtiyacı oldu söyledik. Oradaki görevlerde bizden gelen teklife olumlu baktılar. Hem oradaki öğrenciler peyzaj konusunda staj görmüş olacaklar hem belediye olarak biz yararlanmış olacağız ve Koçarlı'da bir üniversite olduğunun halkta farkına varacak" dedi.

Koçarlı Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi İlksoy Bostancıoğlu ise, bundan sonrada belediye ile daha sıkı bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement