Aydın'dan Kütüphane Atağı - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kütüphane Atağı

Aydın\'dan Kütüphane Atağı

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın’da kütüphanelere ilginin artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan ‘Gençlik ve Çocuk Kütüphanesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiği belirtti.

31.01.2014 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın'da kütüphanelere ilginin artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan 'Gençlik ve Çocuk Kütüphanesi'nde çalışmaların son aşamaya geldiği belirtti.

Aydın'da kütüphanelere ilginin artığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, tadilata alınan İl Halk Kütüphanesi'nin bir süre önce tamamlanıp hizmete açıldığını anımsattı. Aydın'a kazandırmak istedikleri Gençlik ve Çocuk kütüphanesinde ise teşhir ve tanzim çalışmaların sürdüğünü söyleyen Aktakka, "Aydın'da 1950 yılından bu yana hizmet veren İl Halk Kütüphanesi, geçtiğimiz yıllarda bakıma alındı. Tarihi dokusu korunarak daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla mekan içerisinde ve dışında yapılan restorasyon çalışmaları tamamlanan kütüphanemiz hizmet vermeye kaldığı yerden devam ediyor" dedi.

Aydın İl Halk Kütüphanesinin tescilli tarihi bir bina olduğuna dikkat çeken Aktakka, "Bu binanın önce ön çalışması hazırlanıp tamamlandı. Daha sonrada restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi. Üçüncü aşamada ise teşhir ve tanzim işleri gerçekleştirildi. Şu anda Aydın İl Halk Kütüphanesi yapı itibarı ile malzeme, oturma gurupları, donanım ve kütüphanecilik ile ilgili her türlü üst düzey imkanlara sahiptir. Bu durumdan dolayı da Aydın İl Halk Kütüphanesi çok yoğun ilgi görmektedir. Gençlerimiz ve halkımız buradan faydalanmaktadır. Bu ilgiden dolayı bizde memnunuz" dedi.

ÇOCUK VE GENÇ KÜTÜPHANESİ TAMAMLANIYOR

Kütüphanelerde perestişli ve iyi bir ortam oluştuğunda insanların gösterdiğini ilginin daha da arttığının altını çizen Akataka, şunları söyledi: ""Bundan dolayı Aydın Çocuk ve Gençlik Kütüphanemiz de yeniçağa göre teşhir ve tanzim için çalışmalar yapmaktayız. Şu anda iç bölmelerin işi bitti. Bundan sonraki aşamada teşhir ve tanzimi ile ilgili işlemlere başlayacağız. Bundan sonrada Gençlik ve Çocuk Kütüphanemiz de ilgi odağı olacaktır ve halkımızın hizmetine sunulacaktır" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kütüphane Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement