Aydın'dan Suriye Her Ay İçin Bir Tır Yardım Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Suriye Her Ay İçin Bir Tır Yardım Seferberliği

İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilciliği, Suriye'ye, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, 2015 yılı içerisinde her ay bir ilçeden yardım tırı gönderecek.

09.02.2015 15:40  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilciliğince, Suriye'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2015 yılı içerisinde her ay bir ilçeden yardım TIR'ı kaldırılacağı bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Temsilcisi Muzaffer Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'dan Suriye'ye yardım amaçlı 3 TIR gönderdiklerini, 4.'sünün bu ay içerisinde Söke'den hareket edeceğini söyledi.

Suriye'de ihtiyaç sahibi çok sayıda insan olduğunu, Aydınlıların yardım için büyük duyarlılık gösterdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Gıda maddelerinin ağırlıkta olduğu yardım TIR'larımızın 4.'sünü Söke'den gönderdikten sonra Mart ayında Nazilli'den bir TIR daha yola çıkarmayı planlıyoruz. Daha sonraki aylarda da Aydın'ın farklı ilçelerinden Suriye'ye yardım TIR'larımızı yola çıkaracağız. Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım için harekete geçtiğimizde Aydın merkez ve ilçelerinde vatandaşların seferber olduğunu görüyoruz. Vatandaşların yardım konusundaki örnek duyarlılığı bizi son derece memnun ediyor."

"Orada hiçbir şey yok"

Arslan, Aydın'dan yola çıkan yardım TIR'larının malzemeleri Reyhanlı ve Kilis'teki İHH depolarına götürdüğünü, buradan Suriye'deki halka ulaştırıldığını kaydetti.

Suriye'de büyük bir dramın yaşandığını, Türkiye'den gönderilen yardımların büyük önem taşıdığını vurgulayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de büyük mağduriyet yaşayan halkın bu yardımlara büyük ihtiyacı var. Çünkü orada hiçbir şey yok. Türkiye'den gönderilen küçük, büyük tüm yardımlar, oradaki halkın yaşama imkanını arttırıyor. Bizler de bu hayır hizmetine elimizden geldiği kadar katkı sunmaya çalışıyoruz. Aydın'dan yapılan yardımların katlanarak artacağına inancımız tamdır." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Suriye Her Ay İçin Bir Tır Yardım Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement