Aydın'dan Turşu İhracatı - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Turşu İhracatı

Söke'de 20 yıl önce kurulan fabrikada üretilen turşular, dünya mutfaklarına sunuluyor.

31.07.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Söke'de 20 yıl önce kurulan fabrikada üretilen turşular, dünya mutfaklarına sunuluyor.

Yenidoğan Mahallesi'nde 3 Türk ve bir Faslı girişimcinin kurduğu şirketin ortaklarından Çelik Özbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinde yetişen domates ve biberi işleyerek turşu yaptıklarını, ithal ettikleri kapariyi de işleyerek başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Kanada ve Avustralya'ya ihraç ettiklerini söyledi.

İşletmede 24 saat üretim yaptıklarını belirten Özbaş, daha çok kadın işçilerinin ellerinden geçen ve modern makinelerde işlenen biber, domates ve kaparinin yanı sıra salatalık ve karnabahar turşusunu karışık ürettiklerini anlattı.

Özbaş, fabrikada 250 çalışan olduğunu, yaklaşık bin çiftçiden de ürün aldıklarını, 3 yılda 5 milyon avro yatırım yaptıklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"En çok biber turşusu ihracatı yapıyoruz. Dış ülkelerden ithal ettiğimiz yaklaşık 2 bin 500 ton kapariyi yine dış ülkelere ihraç ederken, yaklaşık bin 500 ton kurutulmuş domates ihracatımız var. Çoğunluğunu ABD'ye ihraç ettiğimiz Yunan biber turşusundan yılda 3 bin 500 ton, diğer biberlerle birlikte toplamda 6 bin 500 ton dış ülkelere ihracat ediyoruz. Geçen yıl Aydın, Söke, Manisa, Denizli ve çevresinden 9 milyon lira civarında ham madde alımı yaptık. Bu ham maddeleri toplam 60 bin metrekarelik işletmemizde işleyerek Avrupa'nın çeşitli ülkelerine ihracat ettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Turşu İhracatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement