Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sergisi Muğla'da - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sergisi Muğla'da

Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sergisi Muğla\'da

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 30'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğla'da açıldı.

22.04.2014 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 30'uncu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Muğla'da açıldı. Ödüllü karikatürlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Serbest konulu 30. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 77 ülkeden 842 sanatçı 2 bin 544 karikatür ile katıldı. Önseçiciler Kurulu'nun seçtiği 43 ülkeden 199 sanatçının 234 karikatürünü 17 Haziran 2013 Pazartesi günü Bodrum Işıl Club'da toplanan Uluslararası Seçici Kurul üyelerinin değerlendirmesine sunuldu. Seçici Kurul yarışmada, birincilik ödülünü Polonyalı sanatçı Krzysztof Grzondziel'e, ikincilik ödülünü Türkiye'den Asuman Küçükkantarcılar'a, Üçüncülük ödülünü ise Lüksemburg'tan Pol Leurs'e verdi. Seçici Kurul ayrıca, Majid Amini (İran), Amir Catic (Bosna Hersek), Hamed Bazrafkan (İran), Rafael Correa (Brezilya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Mojtaba HeidarPanah (İran), Ali Raşit Karakılıç (Türkiye), Rodrigo Machado da Rosa (Brezilya), Paul Verschaeren (Belçika), Sajad Rafeei (İran), William Rasoanaivo (Madagaskar) ve Didie Sri Widiyanto'yu (Endonezya) başarı Ödülüne değer gördü. Yarışmaya, düzenlendiği yıllar içinde 137 ülkeden 7 bin 800 sanatçı 80 bine yakın eser ile katıldı.

Yarışmada dereceye giren eserler, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi. Serginin açılışına Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, belediye meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Aydın Doğan'ın yeğeni Pınar Canan Topuz ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

30. YILDA ONURSAL BAŞKAN AYDIN DOĞAN'A PLAKET

Arşivlerinde 70 bin civarında karikatürün yer aldığını belirten Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Burada sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışmamız bu yıl 30'uncu yılını tamamladı. Önemli işlere imza atıyoruz. Genelde yarışmalar etkinlikler 3-5 yıl devam eder daha sonra kaybolup gider. Bu etkinliği uzun yıllardan buyana sürdürmek bunun arkasında ciddi bir destek, kurumsallaşma ve ciddi bir inanç olduğunun göstergesidir. Yarışmamız kendisini dünya çapında tamamlamış, çizerlerin saygısını kazanmış, ülkemizin gurur duyduğu uluslararası yarışmalardan biri. İstanbul'da 30. yılımızı kutlarken, Dünya Karikatürler Birlikleri Başkanı, onursal başkanımız Aydın Doğan'a özel bir plaket getirdi. Kendisine tüm dünya çizerleri adına teşekkür etti. Bütün dünyada ne kadar önemli bir yerimiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Her yıl binlerce çizer tarafından yarışmamıza katılım oluyor. Bunu uluslararası bir jüri değerlendiriyor. Jürinin en büyük özelliği bütün kıtaları temsil etmesi. Kendi alanında başarılı olmuş tüm çizerler ülkemize geliyor" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, uluslararası düzeyde karikatür sanatının Oscar'ı olarak nitelendirilen söz konusu yarışmanın sergisini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Karikatür sanatı farklı düşünce ve inançlara açık bir toplum anlayışını desteklemesi, demokrasilerin gücünü oluşturan ifade özgürlüğünün, bilgi ve fikirlerin etkin biçimde paylaşıldığı bir ortam oluşturması açısından önemlidir" diye konuştu. Sergi, 3 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Karikatür Yarışması Sergisi Muğla'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement