Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Adana'da Açıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Adana'da Açıldı

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Adana\'da Açıldı

Aydın Doğan Vakfı (AD) tarafından 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilemeye değer görülen 237 karikatürün yer aldığı sergi, Adana'da izlenime açıldı.

05.01.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Vakfı (AD) tarafından 32'ncisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilemeye değer görülen 237 karikatürün yer aldığı sergi, Adana'da izlenime açıldı. Kentin kurtuluş günü olan 5 Ocak kutlamaları çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi 75'inci Yıl Sanat Galerisi'nde büyük ilgi gören sergi, 20 Ocak'a gezilebilecek.

Her yıl kurtuluş gününde geleneksel olarak izlenime sunulan serginin açılışına ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Pozantı Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Çay, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, çeşitli kuruluşların temsilcileri ve sanatseverler sanatseverler katıldı. Konuklara Doğan Haber Ajansı Adana Bölge Temsilcisi Orhan Apaydın ile AD Vakfı Temsilcisi İlhan Artar eşlik etti.

AYDIN DOĞAN VAKFI'NA TEŞEKKÜR

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'nın sanatla köklü bir ilişki içinde olduğunu söyledi. Aydın Doğan Vakfı'nca düzenlenen yarışmanın öneminden söz eden Sözlü, "Dünyanın en önemli etkinliklerinden birisi olan böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Dünyanın önemli karikatüristlerinin eserlerini izliyoruz. Hiç konuşmadan düşünceyi karikatürize eden sanatçıların eserlerini görmek kurtuluş günümüzde bizi çok mutlu ediyor" dedi. CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, sergi dolayısıyla Aydın Doğan Vakfı'na teşekkür etti.

KARAKILIÇ'A KUTLAMA

Yarışmada çevreyle ilgili çizdiği bir karikatürü sergileme ödülü alan Adanalı sanatçı Ali Raşit Karakılıç ise, yarışmanın 'uluslararası bir karikatür oskarı' niteliğinde olduğunu söyledi. Bugüne dek yarışmada 1 başarı ve 3 sergileme ödülü alan Karakılıç, "Bu yarışmaya çevreyle ilgili bir eserimle katıldım. İnsanların çevreye verdikleri zararın kendilerine nasıl dokunduğunu anlatıyor. Yarışmanın uzun yıllar sürmesini diliyorum" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Adana'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü
    22:03 Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde çıkan yangın söndürüldü

    Amasya'nın Taşova ilçesindeki bir evin bahçesinde bulunan depoda çıkan yangın, ahır ve samanlığa da sıçradı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, depo, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Yangında 500 saman balyası ve 1 ton yem yandı.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement