Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da - Son Dakika
Güncel

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın\'da

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Aydın'daAYDIN Doğan 32. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen toplam 90 karikatürler, Aydın'da sergilenmeye başlandı.

10.05.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sergisi Aydın'da

AYDIN Doğan 32. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen toplam 90 karikatürler, Aydın'da sergilenmeye başlandı.

Aydın Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve çok sayıda davetliler katıldı. Sergi hakkında bilgi veren Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, yarışmanın, Aydın Doğan Vakfı tarafından 32 yıldır düzenlendiğini ve dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele aldığını belirterek, Önümüzdeki hafta 33'üncüsü için jüri üyeleri belirlenecek olan yarışmaya bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı 2 bin 289 karikatür ile katıldı. Karikatür, çok etkin bir sanat. Hepimizin hislerine uzun uzun anlatmadan tercüman olabiliyor. Bir bakışta hatırda kalıyor. Bir bakıyorsunuz ve mesajı alıyorsunuz. Belki de bu yüzden etrafında bu kadar gürültü patırtı çıkıyor ama aynı zamanda ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi içinde barındırıyor. Birbirimize saygılı olmaya, birbirimizin düşüncelerini gülümseyerek paylaşamaya bizi teşvik ediyor. Bu nedenle de düzenlenen bu yarışmada, karikatürün Oscar'ları veriliyor diyebiliriz dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, serginin ileriki yıllarda yine Aydın'da yapılmasını arzu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, içinde sergilenen karikatürlerin bulunduğu bir albümü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na hediye etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezdi.

Daha önce İstanbul, Adana, Eskişehir, Ankara ve Muğla'da açılan sergide, yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Mohsen Nouri Najafi (İran) ve üçüncüsü Jalal Pirmarzabad'ın (İran) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen 90 karikatür yer aldı. Sergi, 24 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement