Aydın Genç Memur-sen, Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Saldırıları Kınadı - Son Dakika
Yerel

Aydın Genç Memur-sen, Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Saldırıları Kınadı

Aydın Genç Memur-sen, Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Saldırıları Kınadı

Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Suriye rejim güçlerinin Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik sürdürdüğü saldırıları kınadı.

24.11.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Memur-Sen Aydın İl Temsilciliği, Suriye rejim güçlerinin Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik sürdürdüğü saldırıları kınadı.

Aydın Genç Memur-Sen, Suriye rejim güçlerinin Rusya savaş uçaklarının desteğiyle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Efeler ilçesi Sevgi Yolu'nda düzenlenen eyleme AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, Memur-Sen ve Genç Memur-Sen üyeleriyle çok sayıda vatandaş destek verdi.

Bayırbucak Türkmenlerine yönelik olarak Esed, Putin, DAEŞ ve İran ile zulme ortak zalim tarafından saldırılar düzenlendiğine dikkat çeken Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yakup Özen, "Genç Memur-Sen olarak, insani, vicdani ve tarihimizden beslenen sorumluluğumuzu yerine getirmek için bugün buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş vicdan sahibi herkesin bizimle birlikte olduğunu, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz. Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ'le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya'nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran'ın desteğini alıyor, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar. Zalim Rusya'yı, Katil Esed'i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınıyor, lanetliyoruz. Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız, izin vermeyeceğiz" dedi.

Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet eden Özen, "Ey insanlık; Paris'te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Bayırbucak başlta olmak üzere, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden, Karabağ'a, Arakan'dan Filistin'e kadar, bütün mazlumların yanında olduğumuzu, zulmü bitirmeye kararlı olduğumuzu haykırıyoruz. Çağın Genç Erdemliler Hareketi olarak biz; Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM'yi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Avrupa Birliği'ni ve Arap Birliğini, akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır. Genç Memur-Sen olarak, Bayırbucak'ta yaşanan vahşete son vermek için soruyoruz; Rusya'nın Suriye'de soydaşı mı var? Rusya'nın Bayırbucak'ta dindaşı mı var? Rusya'nın Suriye'ye sınırı mı var? Rusya'nın uçaklarının, askerlerinin Suriye'de ne işi var? Rusya'nın DAEŞ'le mücadele etmek gibi bir derdi yok. Katil Esed'i destekleme hedefi var. Vahşete ortak olmak, zulme paydaş olmak, sömürü masasına oturmak hedefleri var. Türkiye'nin gençleri olarak, bu katliamlara, ortaklarına, Esed'e ve Rusya'ya sessiz kalmayacağız. Buradan sesleniyoruz: Zalim Rusya, piyonun Esed'i, katil Esed'i de alıp bölgeden defol. Ölüm kusan uçaklarını, kan akıtan askerlerini de al, bölgeden defol. Ey Putin, cani arkadaşın, vahşet ortağın Esed'i Kremlin'de misafir edebilirsin ama İslam topraklarından defol. Ey Putin bölgeden kanlı ellerini çek" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Genç Memur-sen, Bayırbucak Türkmenlerine Yönelik Saldırıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement