Aydın Gün, 100'ncü Yaşında Mersin'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın Gün, 100'ncü Yaşında Mersin'de Anıldı

Aydın Gün, 100\'ncü Yaşında Mersin\'de Anıldı

MERSİN'de, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin, ünlü opera sanatçısı Aydın Gün'ün 100'ncü doğum yıldönümü nedeniyle verdiği konser, izleyenlerden tam not aldı.

18.01.2017 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'de, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin, ünlü opera sanatçısı Aydın Gün'ün 100'ncü doğum yıldönümü nedeniyle verdiği konser, izleyenlerden tam not aldı.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde konser verdi. Yüzlerce sanatseverin doldurduğu salonda konsere piyanist Cemile Cabbar eşik ederken, koreografiyi ise Banu Dağcıoğlu Türkeli üstlendi. Sopranolar Nazlı Alptekin, Aytül Büyüksaraç, Beril El, Çiğdem Tezişçi, tenorlar Fırat Yalçınkaya, Kaner Sümer ile bariton-bas Hüseyin Çanlıoğlu ve Teyfik Rodos'un solist olarak katıldığı konserde bale sanatçıları Koza İpek, Selahattin Erkan, Gülfem İncecik Özcan ve Göksu Kaçan da görev aldı.

Şadi Erdoğan'ın rejisi ile tamamı Türk bestecilerinin eserlerinin seslendirdiği konserde, Alp Ayvazoğlu, Hakan Gürkan, Ahmet Suat İde ve Simge Özdayı orkestra sanatçısı olarak görev üstlendi. Bir saat süren konserin sonunda sanatçılar, salonu dolduranların alkışları arasında sahneden ayrıldı.

1917 yılında doğan Aydın Gün, Ankara Operası ve İstanbul Şehir Operası'nı tek başına kuran, 1309 sayılı Kanun'u yazarak Opera Bale Genel Müdürlüğünün açılmasına katkı sunan, 1973'te İstanbul Uluslararası Müzik Festivali'ni başlatan ve yıllarca uluslararası boyutta yöneten, Türkiye'nin tüm operacı ve balecilerinin meslek sahibi olmasını sağlaması ile biliniyor. Aydın Gün, 30 Kasım 2007 tarihinde 90 yaşında hayatını kaybetti. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Gün, 100'ncü Yaşında Mersin'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eflani'den kısa kısa
    13:43 Eflani'den kısa kısa

    Karabük'ün Eflani ilçesinde çiftçilere zirai ilaçlama uygulamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

  • Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi
    13:43 Seydişehir'de öğrenci servis araçları denetlendi

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma ekipleri ile İlçe Şoförler Odası Başkanlığı'nın koordinesinde öğrenci servis araçları denetlendi. 53 araç kontrol edilirken, şoförlerin yeterlilikleri ve araçların evrakları ve diğer ekipmanları da kontrol edildi.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    13:42 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. 8 etaplık yarış, 28 Nisan'da İstanbul'da sona erecek. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yarışacak. Organizasyon, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini dünya bisiklet takımlarına tanıtacak.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.


Advertisement