Aydın Güven Gürkan, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Aydın Güven Gürkan, Kabri Başında Anıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: "Türkiye'nin en sıkıntılı döneminde Erdal İnönü, Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem, herkese örnek çalışmalar yaptı.

24.01.2015 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan, ölümünün 9'uncu yılında Tuzla Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

CHP İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aydın Güven Gürkan için düzenlenen anma törenine, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eski İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Gürkan'ın eşi Serap Aksoy, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ercan Karakaş, Gürkan için okunan duaların ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en sıkıntılı döneminde Erdal İnönü, Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem'in herkese örnek çalışmalar yaptığını belirterek, "Onları unutmadık, unutmamız mümkün değil. Düşünce dünyamıza, uğruna mücadele ettiğimiz hedeflerimize çok büyük katkılarda bulundular" dedi.

Murat Karayalçın ise "Kaybettiğimiz değerlerimiz, canlarımız nedeniyle ocak ayı acılı bir aydır. Yalnızca hocamızı, sevgili Uğur Mumcu'yu, İsmail Cem'i kaybettiğimiz gün değil. 24 Ocak, Türkiye'de kamunun kaybedildiği gündür aynı zamanda. Türkiye'nin yapısının değiştirilmeye başlandığı bir gün aynı zamanda" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın Güven Gürkan, Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement