Aydın Hong Konglu Geline Türk Usulü Düğün - Son Dakika
Güncel

Aydın Hong Konglu Geline Türk Usulü Düğün

Aydın Hong Konglu Geline Türk Usulü Düğün

Hong Konglu geline Türk usulü düğünAYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan mehteranlı düğünde Ümit İsançlı ile dünyaevine giren Hong Konglu Diane Lai, davul zurna eşliğinde zeybek ve harmandalı oynadı.

25.04.2016 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hong Konglu geline Türk usulü düğün

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde yapılan mehteranlı düğünde Ümit İsançlı ile dünyaevine giren Hong Konglu Diane Lai, davul zurna eşliğinde zeybek ve harmandalı oynadı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyat Bölümü mezunu olan Ümit İsançlı (24), iki yıl önce Bodrum'da tanıştığı Japon Daina Lai ile arkadaşlıklarının kısa sürede aşka dönüşmesi üzerine önce Hong Kong'da sonra da Türkiye'de yapılan çifte düğünle evlendi. Hong Konglu gelin, Türk adet ve geleneklerine göre İncirliova Tarihi Alperenler Mehteran Takımı'nın eşliğinde evinden faytonla alınarak ilçe turu attı. Gelin Diane Lai, annesi Nok Shun Kutn, babası Lai Tim Sang ile birlikte davul zurna eşliğinde zeybek ve harmandalı oynadı.

İŞ, AŞKA DÖNÜŞTÜ

Çalışmak için gittiği Bodrum'da gönlünü Hong Konglu Diane Lai'ya kaptırdığını ifade eden Ümit İsançlı, "Turizm işiyle uğraşıyorum. Diane ile de Bodrum'da tanıştık ve arkadaş olduk. Hong Hong'a geri döndü, ama arkadaşlığımız devam etti. 1 yıl sonra devamlı olarak Türkiye'ye geldi. Birlikte aynı otelde çalışmaya devam ettik. Bir yıl sonra beraber Hong Hong'a gittik. Orada evlendik ve Hong Kong geleneklerine göre düğünümüz yapıldı. Oradaki düğünlerde geleneksel herhangibir şey yok. Gayet resmi bir ortamda bir restoranda düğün yapılıyor. Burada da kendi geleneklerimize göre düğün yapmayı uygun gördük. Onu çok seviyorum. Yine Bodrum'da çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVİYORUM"

Türkiye'yi ve eşini çok sevdiğini belirten Diane Lai ise "Türk geleneği ve Türk kültürü çok farklı. Herkes çok iyi davranıyor. Çok mutlu oldum. Türkiye'yi çok seviyorum. Bundan sonraki hayatımı da burada geçireceğim. Bir Türk ile evlendiğim için çok mutluyum" diye konuştu. Damat Ümit İsançlı eşi Hong Konglu Diane Lai ile daha sonra mehteran takımı eşliğinde faytonla ilçe turu attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Hong Konglu Geline Türk Usulü Düğün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement