Aydın İl Yenilik Platformu'ndan Müjde: "Fikirleriniz Ürüne Dönüşüyor" - Son Dakika
Yerel

Aydın İl Yenilik Platformu'ndan Müjde: "Fikirleriniz Ürüne Dönüşüyor"

Aydın İl Yenilik Platformu\'ndan Müjde: "Fikirleriniz Ürüne Dönüşüyor"

Aydın İl Yenilik Platformu’nun Eğitim ve Farkındalık İş Paketi kapsamında, Haziran ayında organize edilen “Yenilikler ve Projeler Şenliği”nde 1. olan İlayda Uğuz’un‘Uçmayan Masa Örtüsü’ projesinin patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul edildi.

12.03.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın İl Yenilik Platformu'nun Eğitim ve Farkındalık İş Paketi kapsamında, Haziran ayında organize edilen "Yenilikler ve Projeler Şenliği"nde 1. olan İlayda Uğuz'un'Uçmayan Masa Örtüsü' projesinin patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından kabul edildi.

İki yılını tamamlamak üzere olan Aydın İl Yenilik Platformu Aydın'da başarılarına bir yenisini daha ekledi. 'Fikrinizi ürüne dönüştürmek ister misiniz? Bize gelin, yol gösterelim' şeklinde duyurulara çıkan Platform gün geçtikçe gelişme sağlayarak yeni projelere imza atmaya devam ediyor.

Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ'ın Paket Liderliğini yürüttüğü, Eğitim ve Farkındalık İş Paketi kapsamında 'İçindeki Mucidi Çıkart' hedefiyle yola çıkılan projede, öncelikle ilköğretim öğrencilerinin yaratıcılık kabiliyetlerinin yüksek olması sebebiyle çalışma ve projeler yürütüldü. Prof. Dr. Hatice Ertabaklar 'Yenilik ve Projeler Şenliği' 1.'si İlayda Uğuz'la geldikleri noktadan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İncirliova 50. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi İlayda Uğuz'un projesini orijinal, kullanıma dönük, üretilebilir, yeni ve farklı olarak nitelendiren Prof. Dr. Hatice Ertabaklar'ın sponsorluğuyla gerçekleşen başvuruyla 1 yıllık patent bekleyiş süreci başlamış oldu. Yenilikler ve Projeler Şenliği'nde 1.'liği, 'Uçmayan Masa Örtüsü' projesi ile kazanan İlayda Uğuz projesini şu sözlerle anlattı: "Yaz akşamları bir yerde otururken, serinlikten dolayı masa örtüsü uçuyordu, buradan aklıma geldi. Proje için terziden biraz yardım aldım"

"PATENTE DOĞRU ADIM ATAN İLK PROJE"

Öğrenciler arasında projeler, buluşlar ve fikirlerin üretildiğinin ancak 'Uçmayan Masa Örtüsü' projesinin patente yönelen ilk proje olduğunun altını çizen Ertabaklar, "Birçok yaratıcı ve orijinal fikir var, ancak patent yolunda ilerleyemiyorlar bunlara maddi destek gerekiyor. Arzumuz bu durumun maddi destek sağlayabilecek yatırımcıları motive etmesi ve birçok projenin bu adımı atabilmesidir. Projenin patent almasıyla en büyük hedeflerinden birine ulaşmış olacak. Ben çocukların sergideki hallerini, onların gururlarını, onların zor şartlara rağmen neler düşünebildiklerini görünce gerçekten çok etkilendim. İmkan verilen herkes eminim çok yaratıcı şeyler ortaya çıkaracaktır" şeklinde konuştu.

"YENİ FİKİR, UZMAN VE SPONSOR'A İHİTİYACIMIZ VAR"

Platform Yürütücüsü Prof.Dr.E.Didem Evci Kiraz bu gelişmeleri değerlendirirken "En orijinal fikirler bize geliyor, çok mutluyuz, bizi kurumsal bir yapı gibi kabul eden, güvenen, destek veren herkese teşekkür ederiz" cümleleriyle duygularını paylaştı.

Evci Kiraz, "Platform portföyünde yer alan fikirlerin ürüne dönüştürülmesi ve piyasaya kazandırılabilmesi için üç ayağa ihtiyacımız var. Bunlar 'fikir sahipleri', 'fikir sahipleri ile eşleştirilebilecek uzmanlar-danışmanlar' ve 'fikirlerin piyasaya kazandırılması aşamalarında maddi destek sağlayacak, bu fikirleri sahiplenecek, ürünün piyasasını yaratacak iş adamları-şirketler-firmalar'dan oluşmaktadır. Önümüzdeki günlerde bu tür eşleştirmeleri sağlamak üzere Aydın'da yer alan kurumsal yapılarla bir çalışmaya başlayacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İl Yenilik Platformu'ndan Müjde: 'Fikirleriniz Ürüne Dönüşüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement