Aydın'ın Alt Yapısı Tamamen Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Aydın'ın Alt Yapısı Tamamen Yenileniyor

Aydın\'ın Alt Yapısı Tamamen Yenileniyor

Aydın büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla yürütülen büyük alt yapı hamlesi kapsamında ilin dört bir yanında çalışmalar hızla devam ediyor.

17.09.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla yürütülen büyük alt yapı hamlesi kapsamında ilin dört bir yanında çalışmalar hızla devam ediyor.

Koçarlı, Kuyucak, Nazilli ve Efeler çalışmaların yoğun olarak sürdüğü yerlerin başında geliyor.Koçarlı ilçe merkezi ve civar mahallelerde süren içme suyu kanalizasyon ve yağmur suyu gideri çalışmaları hızla sürüyor. Eski bağlantılar yenileniyor, sıklıkla arıza çıkaran sorunlu bölgelerde çözümler kalıcı olarak sağlanıyor. Koçarlı kışa hazır girecek.

Su sorunu yaşayan mahallelerden Bağcılar'da açılan yeni sondaj kuyusu ile içme suyu sorunu ortadan kalktı. 600 metre hat çekilerek depo bağlantıları ve elektrik alt yapısı döşeme çalışmaları bitti. Mahalleli Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkürlerini iletti.

ASKİ Genel Müdürlüğü içme suyu çalışmaları kapsamında yeni sondaj kuyuları açıyor, yıllardır bekleyen kuyuları faaliyete geçiriyor. Bu çerçevede Bekirler Mahallesi'nde bulunan ama faaliyete alınmamış sondaj kuyusuna büyükşehir belediyesi eli değdi. Temizlendikten ve dalgıç pompa takıldıktan sonra faaliyete geçirilen içme suyu kuyusundan depoya 1500 metrelik hat çekiliyor. Çalışmalar kısa zamanda tamamlanıp mahallede su sorunu çözülecek.

KUYUCAK ÇALIŞMALARIN MERKEZİ OLDU

Alt yapı çalışmalarının yoğun olduğu ilçelerden Kuyucak'ta ASKİ Genel Müdürlüğü tüm alt yapı sorunlarını çözmeye kararlı. İlçe genelinde süren çalışmalarda özellikle içme suyu ve tarımsal sulama hat çalışmaları yoğunluk gösteriyor.

Çamdibi mahallesinde bulunan içme suyu tünelleri bakım ve yenileme çalışmasına tabi tutuldu. Muhtarın talebi üzerine çalışma başlatan ASKİ ekipleri çalışmalarını tamamladı. Kurtuluş Mahallesi'nde ise debisi düşen ve yetersiz hale gelen içme suyu artırma çalışmaları çerçevesinde kaynağa kaptaj ve 2 adet drenaj çalışması yapılarak sorun giderildi. Başaran mahallesinde meydana gelen içme suyu anaboru arızasına ise vatandaşların mağdur olmamaları için vakit kaybedilmeden müdahale edilerek sorun çözüldü.

ASKİ GENCELLİ VE PAMUKÖREN'DE ÇİFTÇİNİN YARDIMINA KOŞTU

ASKİ Genel Müdürlüğü Gencelli Mahallesi'nde köylülerin talebi üzerine tarımsal sulama hattından ek bağlantı çekildi. Yapılan bağlantıların ardından sulama sorunu giderildi. Pamukören'de ise mevcut tarımsal sulama hattı üzerinde sıklıkla sorun çıkaran bölge yenilendi. 30 metrelik kısmı yenilenen anaboru ile sorunsuz sulama sağlanmış oldu.

EFELER OSMAN YOZGATLI'DA İÇME SUYU ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

ASKİ Genel Müdürlüğü merkez ilçe Efeler'de de çalışmalarını sürdürüyor. Sürekli gelişen ve şehirleşmede önü alınmaz bir büyüme yakalayan Efeler'de alt yapı ihtiyacı da gün geçtikçe artıyor. Bu çerçevede Osman Yozgatlı Mahallesi Eski Çine Caddesi üzerinde yapılacak olan yol yapım çalışmaları çerçevesinde güzergah üzerinde bulunan içme suyu hattı da yenilemeye tabi tutuldu. 500 metrelik içme suyu çalışması yapılarak asfaltlama çalışmasına hazır hale getirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'ın Alt Yapısı Tamamen Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement