Aydın'ın Gıda Teröristleri Deşifre Oldu - Son Dakika
Yerel

Aydın'ın Gıda Teröristleri Deşifre Oldu

Aydın\'ın Gıda Teröristleri Deşifre Oldu

Aydın’dan üç 3 firma gıdalarda taklit ve hile yapması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın listesinde yer aldı.

23.07.2015 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'dan üç 3 firma gıdalarda taklit ve hile yapması nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın listesinde yer aldı.

Aydın'da zeytinyağında taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firmaların isimleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklandı. Aydın'da zeytinyağında tağşiş yapan üç firmaya ait 5 adet zeytinyağı markası da Bakanlık tarafından kara listeye alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tespit edilen firmaların sızma zeytinyağına pamuk başta olmak üzere yağlı tohum yağları, trans yağlar, mumsu maddeler kattığı açıklandı. Aydın'da ürünlerinde kusurlu bulunan firmalar ve markalarından; Ali Rıza Ok adlı şahsa ait Ok Gıda işletmesi adı altında Sılam Korelioğlu, Dalama Petrol Oto Gıda İnş. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. işletmesine ait Olivefe ve M. Yalçınkaya isimli şahsa ait BFM Gıda Tarım Taşımacılık Teks. San. Tic. Ltd. Şti. işletmesi adı altında Zeytinkent, Zeysun, Kent Altınyudum markalı zeytinyağı ürünlerinde bakanlık tarafından hile yapıldığı tespit edildi. Bu firmalardan Buharkent'te bulunan BFM Gıda'nın geçtiğimiz Şubat ayında da Bakanlığın yayınladığı listede yer aldığı belirtildi.

"BAKANLIK UYUYOR"

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, bakanlık tarafından açıklanan ve tağşiş damgası yiyen üç firmanın Aydın'ın yüz karası olduğunu ifade etti. Hile ve taklide başvuran bu üç firma dışında daha nice işletmelerin yer aldığını dile getiren Bosnalı, tağşiş yaparak insanlara kaliteli ürün sattıklarını sanan işletmelere gerekli caydırıcı cezaların uygulanmadığını dikkat çekti. Tağşiş konusundan çalışmalar yaptıklarını ve hükümet kurulduktan sonra bu konuyu gündeme taşıyacaklarını kaydeden Bosnalı, "Bu firmaların aylık kazançları trilyonları bulduğu halde tağşiş yüzünden ödedikleri ceza taksitli olursa 14 bin TL, peşin olursa da 9 bin TL ile geçiştiriliyor. Tağşiş nitelikli suçlar altına alınması gerekiyor. Bu markalara benzer birçok marka ortalarda geziyor. Bir tanesinden ceza yiyorlar ve diğer marka üzerinden işlerine devam ediyorlar. Bunun adı resmen kepazelikten başka bir şey değil. Ege İhracatçılar Birliği ve Ziraat Odası ile birlikte çalışarak bu konuyu ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu böyle 14 bin lira ceza ile geçiştirilmemelidir. Bu konu tek bir kurum ve kuruluşun görevi değil ve Aydın'da konunun paydaşlarıyla sadece zeytinyağı değil tüm ürünlerde tağşiş olayını gerçekleştirenler için ağır cezaların verilmesi yönünde çalışmalar yapılmalıdır. Bakanlık uyuyor. Bu iş sadece para cezası vermekle olmuyor. Yasanın bir an önce değişmesi gerekiyor. Tarım İl Müdürü Başta olmak üzere bizlerin yapacağı hiçbir şey yok. Cezalar ağır ve caydırıcı olacak ki yapan 'Allah' deyip oturup bir daha yapamayacak. Bu hileyi yapanlar Aydın'ın yüz karaları" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'ın Gıda Teröristleri Deşifre Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement