Aydın'ın Halterde Avrupa Şampiyonu Olması - Son Dakika
Güncel

Aydın'ın Halterde Avrupa Şampiyonu Olması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, çocuk evinde korunma ve bakım altında bulunan Emrah Aydın'ın, halterde Avrupa şampiyonu olmasını kutladı.

06.10.2015 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, çocuk evinde korunma ve bakım altında bulunan Emrah Aydın'ın, halterde Avrupa şampiyonu olmasını kutladı.

Gürcan, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'ın, 2 Ekim'de Litvanya'da başlayan Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ettiğini ve üç altın madalya kazandığını belirtti.

Çocuk evinde korunma ve bakım altında bulunan Emrah Aydın'ın, halter branşında Türkiye'ye Avrupa şampiyonluğu getirerek gururları olduğunu bildiren Gürcan, "Şampiyonada kürsünün en üst basamağına çıkarak Litvanya'nın Klaipeda şehrinde İstiklal Marşımızı coşkuyla okutan evladımız, gurur kaynağımız, aynı zamanda diğer çocuklarımız için de rol model olmuştur" ifadesini kullandı.

Azmiyle, başarısıyla tüm kardeşlerinde "Ben de başarabilirim" duygusu oluşturan Aydın'ı kutladığını ve başarılarının artarak devam etmesini dilediğini belirten Gürcan, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki Emrah 2016 Olimpiyatları'nda madalya elde etmek hedefine de ulaşacaktır. Emrah'ın ülkemize getirdiği şampiyonluk devlet koruması ve bakımı altıdaki çocuklarımızın, gençlerimizin gerekli imkanlar sağlanarak desteklendiklerinde büyük başarılara imza atabileceklerinin en güzel örneğidir. Bakanlık olarak biz de koruma ve bakımımız altında olan çocuklarımızın en az bir sosyal, kültürel ve sportif aktiviteye katılımlarını teşvik ederek, ülkemize yeni başarılar kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'ın Halterde Avrupa Şampiyonu Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement