Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016'da İlk Kez Toplandı - Son Dakika
Yerel

Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016'da İlk Kez Toplandı

Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016\'da İlk Kez Toplandı

Aydın’da 2016 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

03.02.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da 2016 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, valilik toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıya Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Görgülü, Ticaret İl Müdür Vekili Şeref Yazıcı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan ve kurum temsilcileri katıldı.

Vali Erol Ayyıldız, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "Bugün Aydın ili İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2016 yılı 1. Olağan Toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantı, gündem maddeleri ile birlikte, kamu ve özel kesim temsilcilerinden oluşan Kurul üyelerinin yerel inisiyatifi kullanmaları bakımından da önemli bir toplantıdır.

Sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş sürecini yaşadığımız günümüzde bütün ülkelerin en önemli ekonomik ve sosyal sorunu şüphesiz işsizliktir. İşgücü arzı açısından, işsizlik sorununun nedenlerinden birisinin de herhangi bir mesleğe sahip olmama olduğunu görüyoruz. Açık söylemek gerekirse, bundan böyle 'ne iş olsa yaparım!' dönemi sona ermeye başlamıştır. Günümüz dünyasında, değişen üretim anlayışının neticesi olarak, firmalar artık verimliliklerini artıracak kalifiye iş gücünün arayışı içindedirler. Kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için de aktif iş gücü programlarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Bu noktada, işsizliği önleme ve azaltma amacıyla iş gücü piyasasına aktif işgücü programlarıyla müdahale eden Çalışma ve İş Kurumu'nun her geçen gün önemi artmaktadır.

Günümüzde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması için ekonomik büyüme ve kalkınma, tüm ülkelerin en temel amacıdır. Üretim anlayışının, teknolojinin ve insan ihtiyaçlarının çeşitlenmesi nedeniyle hızlı bir değişim geçiren çalışma hayatında değişime ayak uydurmanın yolu, doğru istihdam politikaları oluşturmaktan ve kaynakları doğru bir biçimde kullanmaktan geçmektedir.

İlimiz açısından da bilgi teknolojileri, bilişim, hizmet ve insan kaynakları gibi alanlarda enerjimizi ve de mevcut kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullandığımız takdirde işsizliği azaltma ve istihdamı artırma konusunda başarılı olacağımıza inancım tamdır. Böylelikle, istihdam politikaları açısından ayakları yere sağlam basan bir Aydın hedefi uzakta değildir. Bu kapsamda, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulumuzun aktif bir çalışma yürütmesi için, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve ilgili kuruluşlar ile Birlikte değerli işverenlerimizin faaliyetleri de önem arz etmektedir. Bu faaliyetler ışığında herkesin taşın altına elini koyması gerekmektedir. Bu düşüncelerle Kurulumuzun çalışmalarının hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Aydın'daki istihdam konusundaki sayısal verileri paylaşan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ise, "Paydaşlarımızla düzenlediğimiz kurslar ile piyasanın talebi olan işgücünü yetiştirmeye ve mevcut işgücünü istihdama kazandırmaya çalışmaktayız. Aydın İlinde 2015 Ocak-Ekim döneminde düzenlenen Aktif İşgücü Programlarımızla; 1.984 adet İşbaşı Eğitim Programında 3.261 kişi, 6 adet UMEM İEP Kursunda 21 kişi, 16 adet İşgücü Yetiştirme Kursunda 326 kişi, 26 adet Girişimcilik Eğitiminde 673 kişi, 32 adet UMEM Projesinde 635 kişi, 23 adet Özel Politika Meslek Edindirme Kursunda 469 kişi, olmak üzere toplam 2 bin 87 kurs ve programdan 5 bin 385 kişinin faydalanması sağlanmıştır. 2015 yılında devam eden 130 adet Toplum Yararına Programdan 2 bin 859 erkek 3 bin 306 kadın olmak üzere toplam 6 bin 165 kişi faydalanmıştır. Ayrıca işverenlerimizle diyalog kapsamında 2015 yılı Ocak-Aralık döneminde özel sektör işyeri ziyareti sayısı 8 bin 496, danışmanlık kapsamında yapılan görüşme sayısı 55 bin 816, eğitim kurumu ziyareti ise 385, grup görüşmesi sayısı 483 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, 2016-2017 eğitim öğretim Yılında açılacak ve kapatılacak alan ve dalların görüşülmesi amacıyla gündeme alınan Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların "Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgesi" almalarının sağlanması ve 27. Mesleki Eğitim Kurulu Kararlarının 10. Maddesine göre 3308 sayılı kanun kapsamından çıkartılması teklif edilen alan ve alt uzmanlık dalları ile ilgili görüş bildirilmesi konularında görüşlerini ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016'da İlk Kez Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement