Aydın Kamu Şefleri Yönetici Atamalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Aydın Kamu Şefleri Yönetici Atamalarını Değerlendirdi

Aydın Kamu Şefleri Yönetici Atamalarını Değerlendirdi

Aydın Kamu Şefleri Derneği İl Başkanı Tarık Özdemir, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurumlara yapılacak olan yönetici atamalarını değerlendirdi.

26.09.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Kamu Şefleri Derneği İl Başkanı Tarık Özdemir, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurumlara yapılacak olan yönetici atamalarını değerlendirdi.

15 Temmuz darbe girişimini ve Kamu Şeflerinin bulunmuş oldukları konumu değerlendiren İl Başkanı Özdemir 15 Temmuz darbe girişimini önleyerek büyük bir kahramanlık gösteren Türk milletinin ellerinden geleni yaptıklarını ve de daha fazlasını yaparak canlarını bu vatan için feda ettiklerini söyledi. Özdemir, "Özellikle devletin kamu kurum ve kuruluşlarında yuvalanan FETÖ ve diğer bölücü örgüt mensuplarının, nasıl teşkilatlandıkları, kurumlara nasıl sızdıkları, hak etmedikleri halde nasıl makam ve mevki sahibi oldukları daha iyi anlaşılmaktadır. Ne yazık ki 15 Temmuz sonrası gördük ki birçok kurumun yönetici ve çalışanlarının bu örgütlere peşkeş çektikleri, adeta onların birer çalışanı olduklarını görmek bizleri derinden üzmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici atamalarında 'liyakay' kavramının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kamu kurumlarının güçlü olması devletin güçlü olması demektir. Eğer kurumun çatısı çürükse, o kurumun çökmesi kaçınılmazdır. Ancak, devlet gerekli tedbiri alır, çatıyı sağlam tutarsa, o çatı çökmez" dedi.

Kamuda görev yapan şeflerin her birini, kurumlarının birer mevzuat bankasına benzeten Özdemir, "Aydın'da görev yapan birçok kamu şefinin göreviyle bağdaşmayan birimlerde çalıştırıldıklarını üzülerek söylemek istiyorum. Hiyerarşi mekanizmasını uygulamaktan kaçınan kurum amirleri, kurum içerisinde disiplini ve öngörülen performansı sağlayamazlar. Bu sorunların kurum amirleri ve üst yöneticiler tarafından en kısa sürede çözüleceğine inancımız tam. Bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Kamu Şefleri Yönetici Atamalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement