Aydın Merhum Başbakan'ın Memleketi Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

Aydın Merhum Başbakan'ın Memleketi Tek Yürek Oldu

Aydın Merhum Başbakan\'ın Memleketi Tek Yürek Oldu

Aydın'da merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Koçarlı'da halk tek yürek olarak darbe karşıtı gösterilere katıldı.

21.07.2016 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da merhum Başbakan Adnan Menderes'in memleketi Koçarlı'da halk tek yürek olarak darbe karşıtı gösterilere katıldı.

Türkiye'de 1960 yılındaki ihtilalin ardından idam edilen merhum Adnan Menderes'in memleketi Koçarlı'daki vatandaşlar darbe girişimine karşı tek yürek oldu. Kaymakamlığın düzenlediği darbe girişimine karşı yürüyüşe Kaymakam Fırat Çelik, CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Koçarlı Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayraklarını alan vatandaşlar öndeki dev Türk bayrağı eşliğinde ilçe merkezini turladı. "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda" sloganları atan grup, tekbir getirdikten sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik darbe girişimi ile halkın iradesinin engellediğini ifade ederek, "Bu darbe girişimi ülkemize, demokrasimize ve geleceğimize yönelik bir darbeydi. Aynı zamanda vatanımıza yönelik bir ihanet eylemiydi. Türkiye bir taraftan hain ve alçak darbecinin saldırısına uğrarken, diğer taraftan ise iradesine demokrasisine istikbali ve istiklaline canı pahasına sahip çıktı. Darbe girişimine karşı 15 Temmuz gününden itibaren her kesim ve görüşteki vatandaşlarımız kendi iradesine sahip çıkmak için meydanlara inmiştir ve aynı duyarlılığı yaşamıştır. Biz de Koçarlı olarak bugün tek yürek olarak darbeye girişimine karşı birlik olduk" dedi.

Konuşmanın ardından Koçarlı İlçe Müftüsü Hasan Kırkan dua ettirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Merhum Başbakan'ın Memleketi Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement